Dobos Sándor, 2017.12.03. | Jégkorong

A nyolcadik helyen zárt a Vasas SC minicsapata a hagyományos dunaújvárosi nemzetközi tornán.

Mindig rangot adó, jelentős esemény a decemberi Santa Claus Cup Dunaújvárosban, a szervezők ezúttal is kitettek magukért, s a Vasas ismét ott volt a mezőnyben. Az első decemberi hétvégén az U10-es korosztálynak rendezték meg a tornát, egy hét múlva jön majd a 2009-es korosztály!

Székely Csaba vezetőedző és Horváth Dávid edző voltak jelen a 12+1 fős Vasas-kerettel a dunaújvárosi eseményen, előbbi foglalta össze a történteket.

„Tényleg ez az egyik legrangosabb nemzetközi torna, elég csak azzal alátámasztanom mindezt, hogy idén a torna megkapta a „három A-s” minősítést, ez a lehető legmagasabb kategória. Az ellenfeleket és a mezőnyt végignézve érthető is a minősítés. Idén 11. alkalommal rendezték meg az újvárosiak ezt a hétvégét, és eddig minden évben más csapat nyerte, sosem volt címvédés, és eddig mindössze egyetlen magyar klub tudta csak elhódítani a trófeát, a Dunaújváros, két éve. A mostani húszfős mezőnyben voltak cseh, szlovák, török csapatok, de Erdélyből is érkeztek a tornára”.

A Vasas minikorosztályának vezetőedzője szerint mindent megtapasztalt a társaság Dunaújvárosban, sikert és kudarcot is, de mivel gyerekekről van szó, ez természetes, és az is tény, hogy a sokkal ideálisabb feltételek mellett (nagyobb merítési lehetőség, sportiskolai rendszer, több jeges edzés) és más szisztémában készülő cseh csapatokkal szemben nem reális elvárás felvenni a versenyt.

„Pénteken rendezték a csoportmeccseket, először a Fehérvárral játszottunk, ott 0-2-ről sikerült 4-2-re megnyerni a mérkőzést. A cseh Decin következett, jól tudtuk, hogy ők a tornagyőzelem egyik várományosai, 10-4-re nyertek. A Brassót sikerült sok gólt lőve, 7-4-re legyőzni, majd a Ruzinov csapatát 2-1-es hátrányból múltuk felül, így csoportmásodikként jutottunk a legjobb nyolc közé. Ott aztán már sejtettük, hogy könnyű meccseink nem lesznek, és bebizonyosodott, hogy más kávéházról beszélünk. Nagyarányú, 14-2-es vereségbe is beleszaladtunk, sok babér nem termett nekünk. Nyolcadikak lettünk, de ha a tudásunk javát sikerül hozni ebben a szakaszban, meglehetett volna az 5-6. hely” – fogalmazott Székely Csaba, hozzátéve, a gyerekek összességében jó élményekkel gazdagodtak.

„Természetesen próbáltuk a gyerekeknek elmondani, hogy nem kell keseregni, már csak azért sem, mert ilyen színvonalú tornán még nem vettek részt a srácok. Volt sírás, volt örömködés, ez így van rendjén, mivel még gyerekekről van szó, a győzelmen és a vereségen sem agyaltak túl sokat. Azért azt láthatták, hogy milyen szinten tud játszani egy-egy csapat, hová lehet eljutni. Bízunk benne, hogy ettől még motiváltabbak lesznek a jövőben, és fejlődnek tovább és tovább, napról napra, hétről hétre” – foglalta össze a tanulságokat a szakember.

A tornát a cseh Trinec együttese nyerte meg (ellenük még 3-2-re vezetett is egyébként a Vasas, a vége 3-8 lett), további részletek a viadal Facebook-oldalán is találhatók.

D.S.


Hirdetések