Dobos Sándor, 2017.12.02. | Jégkorong

Háromgólos előny után kicsit izgulni kellett, de a végén meglett a három pont az osztrák bajnokságban.

Erste Bank Young Stars League, 19. forduló:

Vasas SC–Slavija Ljubljana (szlovén) 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Gólszerzők:
Farkas B. (6.), Szlama (20.), Oroszi (25.), illetve Jenko (49.), Curcic (58.)

Ezen a héten már két mérkőzést játszott csapatunk, előbb kedden Pesterzsébeten, magyar bajnokit (ezt 3-2-re nyerte), majd másnap a MAC Budapesttel szemben a Vasas Jégcentrumban Magyar Kupa-találkozót. Utóbbit 10-0-ra hozták a vendégek, a szakvezetés a srácok fejében látta a viszonylag gyengébb teljesítmény okait.

Úgy lépett jégre a Vasas szombaton, hogy jól tudta, hétfőn ismét jelenése lesz, már St. Pöltenben, az Okanagan elleni elmaradt találkozó bepótlása alkalmával.

No, de meccsdömping ide, meccsdömping oda, ideje volt meggyőző teljesítményt nyújtani és nyerni. Ennek szellemében az ifikorú, roppant tehetséges Farkas Botond a 6. percben megszerezte a vezetést, majd aztán a harmad záróakkordjaként Szlama Dániel talált be, megnyugtatónak tűnő 2-0-s előnnyel zártuk az első szakaszt.

A Slavija Ljubljana rövid időn belül a második szlovén rivális volt a sorban, a Jesenicét 4-3-ra legyőztük a közelmúltban. Oroszi Álmos a 25. percben tett azért, hogy a Slavija is lógó orral hagyhassa el a Vasas Jégcentrumot, a 3-0-s részeredmény elég jól nézett ki.

Álomhoki – ezt a minősítést fogalmazta meg a Jesenice elleni 4-0-s szakasz után Ladányi Balázs vezetőedző, akkor viszont magunkra húztuk az ellenfelet és a végén még egy kicsit izgulni is kellett. Ezt szerettük volna elkerülni szombaton, Jenko gólja a 49. percben némi figyelmeztetést jelentett ezt megelőzendő.

Aztán az 58. percben ismét betalált a Ljubljana, Curcic volt a tettes, két percet kellett kibírni a végéig.

Ez végül sikerült, így ismét három ponttal gazdagodott csapatunk.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Igazából ismételni tudom magam, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy elkezdtük a gyógyszeres kezelést, de a betegségből még nem gyógyultunk ki. Végig domináltuk a játékot, föléjük nőttünk, aztán megint buta hibák miatt felhoztuk az ellenfelet. A meccs első felével elégedett vagyok, de továbbra sem tudjuk tartani 60 percen keresztül az elvárt koncentrációt. Keressük tovább ennek az okát. Hétfőn az Okanagan ellen 30-40 perc jó játék semmiképp sem lesz elég, mert ők a Slavijánál erősebb játékerőt képviselnek.”

Az EBYSL B csoportjának állása:

1. Fehérvár AV19 53 pont (20 meccs)
2. Znojmo (cseh) 49 pont (22)
3. MAC Budapest 48 pont (22)
4. Vasas SC 39 pont (19)
5. Debrecen 36 pont (22)
6. UTE 27 pont (23)
7. Hokiklub Budapest 26 pont (22)
8. Győri NEMAK ETO HC 13 pont (21)

D.S.


Hirdetések