Dobos Sándor, 2017.11.29. | Jégkorong

A Vasas juniorcsapata 10-0-s vereséget szenvedett a MAC felnőttegyüttese ellen a Magyar Kupában.

Magyar Kupa-selejtező, 6. forduló:

Vasas SC–MAC Budapest 0-10 (0-2, 0-5, 0-3)
Gólszerzők:
Keresztury (6., 34.), Bodó (24., 38.), Pozsgai (17.), Garát (35.), Somogyi (38.), Molnár (43.), Lőczi (51.), Kedves (55.)   

Legutóbb a Ferencváros ellen sokáig remekül tartotta magát juniorcsapatunk, 3-3 is állt az eredményjelzőn, a vége tisztes 7-4-es vereség lett.

Nos, ez a szerdai meccs más tészta volt, merthogy a MAC Budapest egyáltalán nem becsülte le a mieinket, pontosabban nem vette lazára a figurát, kezdettől fogva nagy-nagy tempót diktált. És nem állt meg, míg a mieink igyekeztek a felszínen maradni.

Ez olykor-olykor sikerült is, két emberelőny során is közel álltunk a gólszerzéshez, ám végül nem rezzent a vendégek hálója. A légiósokkal, válogatottal, de hét juniorkorú játékossal is felálló vendégek keményen odatették magukat ezen az estén, ez pedig fölényes sikert eredményezett.

Legutóbb az első kupaselejtezőben, a Fehérvár ellen maradtunk gól nélkül (0-13), még egy meccsünk lesz a selejtezőben, december 13-án, Dunaújvárosban.

Időközben kialakult a négyes döntő mezőnye is, az UTE, a Ferencváros, a MAC és a DVTK került a legjobb négy közé – függetlenül a hátralévő mérkőzésektől.

Ami pedig a Vasast illeti: szombaton a Slavija Ljubljana érkezik a Vasas Jégcentrumba, míg hétfőn az Okanagan ellen St. Pöltenben kell bizonyítania a srácoknak, már az EBYSL-ben.

Revák Zoltán, a Vasas SC másodedzője így összegzett:

„Ez a reális különbség. Amit a srácoknak ebből a meccsből meg kell tanulniuk, az nem más, mint az, hogy a gyengébb csapatok ellen is fel kell venni a tempót, ugyanúgy kell beleállni azokba a mérkőzésekbe is, mint a többibe, amely talán nagyobb presztízzsel bír. Itt elsősorban a keddi, pesterzsébeti mérkőzésünkre utalok vissza, hiszen, ahogyan Godóval beszéltük, nagyjából ez a mostani eredmény lett volna ott a reális, a javunkra. Ehhez képest szenvedtünk. A MAC nem tette meg ezt a szívességet, mert olyan volt a hozzáállása, mint egy kőkemény profi csapatnak. Muszáj lesz ezt a szemléletet átvenni, megtanulni a srácoknak, és minden mérkőzésre fejben úgy készülni, ahogyan az elvárható egy profi sportembertől.”

D.S.


Hirdetések