Dobos Sándor, 2017.11.28. | Jégkorong

Pesterzsébeten nem feltétlenül a szebbik arcát mutatta juniorcsapatunk, de így is nyerni tudott.

U20-as magyar bajnokság, 9. forduló:

Pesterzsébeti HC–Vasas SC 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)
Gólszerzők:
Oláh (26.), Modok (28.), illetve Rózsa I. (9.), Márkus (53.), Tornyai (58.)


Rózsa István szerzett vezetést a csapatnak (Fotó: Vasas Attila/archív)

És akkor a találkozó 28. percében fordított a Pesterzsébet…

A vasárnap az osztrák bajnokság egyik legerősebb együttesét, a szlovén Jesenicét legyőző Vasas nehéz helyzetbe került a csak a magyar bajnokságban szereplő, ott mindössze két hosszabbításban elért győzelmet, emellett öt vereséget felmutató, utolsó előtti helyen álló erzsébetiekkel szemben.

Nos, nem így tervezte a Vasas, az pedig már kicsit kínos volt, amikor a mérkőzés utolsó tíz percére fordulva is ugyanezt a 2-1-es részeredményt mutatta az eredményjelző.

A mieink szerdán (MAC Budapest, Magyar Kupa-selejtező) is játszanak bajnokit, majd szombaton (Slavija Ljubljana) és hétfőn (St. Pölten, idegenben) is, talán ez járt a fejekben, tartalékoltak a fiúk, igaz, ezt egészen biztosan nem kérte tőlük Ladányi Balázs és Revák Zoltán.

Aztán helyreállt a világ rendje, Márkus Balázs, majd bő két perccel a vége előtt Tornyai Gábor lőtt gólt, így csapatunk megszerezte a három pontot.

Ladányi Balázs vezetőedző sokat mondó tömörséggel értékelte a mérkőzést:

„Minden elismerésünk a két sorral játszó Pesterzsébetnek. A végén örülünk kellett a három pontnak.”

Folytatás tehát szerdán, 18.40-től a MAC Budapest ellen, a Magyar Kupában. Mondani sem kell, ott több kell a helytálláshoz.

D.S.


Hirdetések