Dobos Sándor, 2017.11.28. | Curling

A Szekeres Ildikó-Nagy György duó Svájcban (is) készült a várhatóan nagyon színvonalas ob-re.

Ahogyan Szocsiban, úgy a World Curling Tour berni állomásán is ott volt a Vasas-színekben versenyző Szekeres Ildikó-Nagy György kettős a vegyes párosok küzdelmében. A korábbi vb-ezüstérmes duó idén szeretné letaszítani a Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya kettőst az országos bajnokság trónjáról, erre nekik van a legnagyobb esélyük az erőviszonyok alapján.

No, de hogy sikerült a berni verseny?

„50 óra alatt 8 meccset játszottunk, és előtte egy edzőmérkőzést is. Világszínvonalú pályán, világklasszis játékosokkal, szoros meccseket játszottunk. Ebből négyet nyertünk meg, és igazából minden meccsen volt egy end, ahol nem sikerült jól a vége, így az ellenfél több pontot is tudott szerezni a kelleténél. A verseny jó felkészülés volt a magyar bajnokságra. Gyurinak nagyon jól ment a játék, én picit szenvedtem az új cipőm miatt, de a végére rájöttünk, mit kell változtatni. Játszottunk svájci világbajnokokkal kétszer is, kínai ezüstérmesekkel, szóval nem vagyok annyira csalódott” – összegezte élményeit Szekeres Ildikó.

A vegyes páros országos bajnokság jövő hétvégén kezdődik, a Szekeres-Nagy pároson túl további vasasos egységek is versenyben szállnak.

A berni vegyes páros World Tour-állomás eredményei:

Szekeres Ildikó, Nagy György-

- Morand, Borini (francia) 13-4
- Gribi, Gribi (svájci) 4-6
- Srnaska, Tabery (cseh) 11-3
- Jang, Lee (koreai) 0-8
- Bauman, Pfister (svájci) 4-7
- Wild, Gubler (svájci) 6-4
- Regza, Regza (lett) 9-2
- Wang, Ba (kínai) 6-9  


Hirdetések