Dobos Sándor, 2017.11.28. | Vízilabda

Märcz Tamás a Kanada elleni edzőmérkőzésen számít rá.

A felnőttválogatott szövetségi kapitánya az ősszel több válogatott összetartást is rendezett, ezeken pedig a stabil kerettagok mellett a fiatal, reményteljes játékosoknak is lehetőséget adott a bizonyításra. Így került a nemzeti csapat közös edzéseire a korosztályos válogatottban már bizonyító Burián Gergő és Simon Henrik.

A VasasPlaket felnőtt csapatának meghatározó játékosai már ők, mint ahogyan Bencz Rolf is – többen őt is szívesen látták volna már az első edzéseken is.


Bencz Rolf is jó benyomást tehet a szövetségi kapitányra

Nos, a válogatott legfrissebb listáján már ő is ott szerepel Henrik és Gergő mellett, így ő is megkapja az esélyt, hogy jó benyomást tegyen a kapitányra és a stábra.

Bencz Rolf szerint ez a meghívó nagy lökést adhat számára a folytatásban:

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy részt vehetek a felnőttválogatott összetartásán. Őszintén szólva meglepett, hogy hétfőn a késői órákban olvashattam a nevemet a meghívottak között. Ennek ellenére nagyon nagy lökést adhat ez nekem, és még több erőt a további edzésekhez és erőfeszítésekhez, hogy tovább tudjak fejlődni és még többet ki tudjak hozni magamból.”

A magyar válogatott december 9-én, szombaton játszik először edzőmeccset a Szőnyi úton Kanadával, erre a meccsre kapott meghívót a három vasasos játékos, olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség weboldalán:

A meghívottak a december 9-i meccsre:

Decker Attila (kapus), Bencz Rolf, Burián Gergő, Gyárfás Tamás, Kiss Bálint, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Nagy Márton, Pellei Frank, Simon Henrik, Vogel Simon

Másnap sajtónyilvános lesz a szintén Kanada elleni találkozó (délelőtt 10-kor), erre a fenti névsoron túl postázták a meghívót Török Bélának, Kovács Péternek, Szakonyi Dánielnek, Várnai Kristófnak és Sántavy Máténak is.

December 12-én már Hollandiában ugrik vízbe a nemzeti csapat Világliga-mérkőzésen, az alábbi kerettel:

Nagy Viktor, Vogel Soma, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Vámos Márton, Zalánki Gergő, Kovács Gergő, Salamon Ferenc, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Bedő Krisztián, Mezei Tamás

D.S.


Hirdetések