Dobos Sándor, 2017.11.26. | Jégkorong

A Vasas SC juniorcsapata szlovén riválist győzött le az osztrák bajnokság vasárnapi mérkőzésén.

Erste Bank Young Stars League, 18. forduló:

Vasas SC–Jesenice (szlovén) 4-3 (4-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: Szlama (3.), Szlépka (6.), Rózsa I. (13.), Bukor (16.), illetve Brglez (11., 51.), Crnovic (25.)

A Ferencváros elleni szép játék a Magyar Kupában 20 percig mindenképpen folytatódott a vasárnapi EBYSL-bajnokin, hiszen 4-1-es részsikert mutatott fel a Vasas. A Jesenice volt pedig az ellenfél, a másik csoport listavezetője!

Innentől azonban két harmadon keresztül már nem talált be csapatunk, s mivel a szlovének kihasználták a hiányosságot, a végére még izgulni is kellett. Hogy hogyan alakult a mérkőzés képe, Ladányi Balázs vezetőedző mondja el.

„Legutóbb vesztes csapatként lehettünk elégedettek a Ferencváros elleni játékunk alapján, most visszájára fordult a helyzet. Egy harmad álomhoki után következett a pokol. Kiállításhegyek és fegyelmezetlenségek sorával hoztuk vissza a meccsbe a Jesenicét, megadtuk legalábbis nekik erre az esélyt, ők meg éltek vele. De vegyük inkább a pozitívumokat, hiszen az első harmadban tényleg nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Esélyük sem volt kibontakozni, míg mi 14-szer, ők mindössze 5 alkalommal lőttek kapura. A második és a harmadik harmadban az emberhátrányos védekezésünk is rendben volt, elvégre jócskán kellett gyakorolni ezt a játékot… Ezen kívül az eredménnyel, pontosabban a három ponttal lehetünk elégedettek” – összegzett a vezetőedző.

Csapatunk legközelebb kedden lép jégre Pesterzsébeten magyar bajnokin, másnap a MAC felnőttcsapata ellen játszik a Magyar Kupában.

D.S.


Hirdetések