Dobos Sándor, 2017.11.25. | Vízilabda

Eldöntötte a továbbjutás kérdését az újbudai csapat a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

VasasPlaket–A Híd-OSC-Újbuda 7-15 (1-4, 0-4, 2-2, 4-5)
Komjádi-uszoda, vezette: Székely, Marosvári

VasasPlaket: Jónás – Bencz 1, Babay, Burián 2, Sélley-Rauscher, Simon H. 1, Takács B. Csere: Tihanyi (kapus), Miklós 2, Makszim, Hajdu A., Hőna, Marnitz G., Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László

OSC: Barabás – Brguljan 1, Kovács G. 1, Erdélyi 3, Juhász Zs., Bundschuch, Ubovic 2. Csere: Szabó B., Salamon 1, Randjelovic 2, Hegedűs G., Seman 3, Kolozsi M. 2. Vezetőedző: Petik Attila

Gól/emberelőny: 1/8, illetve 7/8
Ötméteresek: -, illetve 1/2
Kipontozódott: Makszim S. (32.)

Bóbis Máté nélkül vágott neki a mérkőzésnek a VasasPlaket, csapatkapitányunk helyett az ifjúsági korú Hajdu Attila kapott szerepet, aki pár órával korábban még a Nyéki Imre Uszodában az OB I/B-s együttesünkben ugrott vízbe, hogyhogy nem, épp az OSC ellen. Ott 14-4-re nyertünk, de erre az eredményre még a legvérmesebb Vasas-drukkerek sem gondoltak az esti kupameccs előtt.

Sőt, egyáltalán a győzelem, a döntetlen, és kis túlzással a szoros eredmény sem volt benne a pakliban, a két csapat játékerejét és hátterét alapul véve. Ezt erősítette, hogy a VasasPlaket 8-6-os vereséggel lepte meg szurkolóit szerdán, az UVSE vitte el a három bajnoki pontot a Komjádi-uszodából.

Földi László abban reménykedett, hogy a korábbi, UVSE elleni pontvesztéshez hasonlóan (ősszel 10-10 volt az eredmény) ismét pozitív fordulatot vesz a csapat játéka és hozzáállása. A VasasPlaket a szolnoki kupaselejtezőn harcolta ki a negyeddöntős szereplést, ott az említett lilákat és a KSI-t verte meg magabiztosan, és aztán a Szolnok ellen is szép megoldásokra volt képes.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Tiszán is, az OSC például feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, nemrég pedig szoros bajnokin egy góllal kapott csupán ki az Egertől.

Nos, az első félidőben – ahogyan mondani szokták – túlságosan tisztelte ellenfelét a Vasas, hiányzott a bátor és felszabadult játék a mieinktől, igaz, az is világos volt, hogy az OSC nagyon komolyan veszi a mérkőzést, főleg az elejét. Bár Földi László többször is kérte a játékosokat, hogy centermegjátszásokkal operáljanak, ezek el-elmaradtak, ráadásul tényleg jól lőtt az OSC, és az emberelőnyös szituációkban is jó megoldásokat választottak a vendégek, a szünetben nem véletlenül vezettek 8-1-re.

Simon Henrik a harmadik negyed 6. percében lőtte a második Vasas-gólt, a szünet után már Tihanyi Bernát védte a Vasas kapuját, átellenben Barabás Botond tett így kezdettől fogva – egykoron neki is a Komi volt az otthona, csakúgy, mint a még mindig remeklő Drasko Brguljannak.

Erdélyi Balázs ejtésgólja jelentette a 10. OSC-találatot, épp egy leheletnyivel a harmadik negyed vége előtt, 3-10-ről jöhetett a záró nyolcperc. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a meccs második félidejére feljavult a mieink játéka, Burián Gergő lefordulásból is gólt szerzett, ráadásul a találkozó utolsó negyedében volt, amikor így állt fel mezőnyben a Vasas: Bencz, Burián, Makszim, Miklós, Hajdu, Simon.

A fiatalok próbáltak tehát közelebb kerülni, de végül ez csak részben sikerült, az OSC a mérkőzés során bebizonyította, ami nagyjából mindenki előtt világos volt: jobb csapat, mint a Vasas.

A második mérkőzést vasárnap 19 órától rendezik a Kondorosi úton.

A találkozót követő nyilatkozatok az alábbi videóban tekinthetők meg:

További mérkőzések:

Kaposvári VK–ZF-Eger 11-16 (2-6, 4-2, 3-2, 2-6)
RacioNet-Honvéd–Szolnoki Dózsa 3-11 (0-3, 1-3, 0-3, 2-2)
FTC-PQS Waterpolo–Pannergy-Miskolci VLC 12-9 (4-2, 4-3, 3-3, 1-1)

D.S.


Hirdetések