Dobos Sándor, 2017.11.25. | Kosárlabda

Fantasztikus formába lendült a Vasas Akadémia, a listavezető, eddig veretlen OSE ellen is nyerni tudott, hosszabbításban.

NB I/B, Piros-csoport, 10. forduló:

Oroszlányi SE Lions–Vasas Akadémia 88–89 – hosszabbítás után (20-14, 19-19, 23-18, 14-25, 12-13)
Oroszlány, Krajnyik Akác Sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Hervay, Goda, Csabai-Kaskötő (ellenőr: Schaffer)

Vasas Akadémia: Moravcsik 13/3, Katona R. 15/9, Boros 18/3, Völgyi 13, Peringer 4. Csere: Kiss 8, Sólyom 12/6, Kovács 6. Vezetőedző: Faragó Péter.
Edző: Lekli József.

Egészen parádés formába lendült a Vasas Akadémia csapata. Mióta Saeed Armaghani szakmai igazgatót Faragó Péter váltotta a kispadon, a csapat kizárólag győztesen hagyja el a parkettet. Kezdődött a Honvéd elleni 35 pontos Hepp-kupa sikerrel, következett a Bonyhád elleni idegenbeli győzelem, majd a Veszprém elleni hazai bravúr. Nyerni tudtunk a Nyíregyháza Sunshine ellen a Hepp-kupában a héten, majd pénteken eddigi legnagyobb bravúrunkkal megvertük az NB I/B Piros-csoportjának listavezetőjét!

A vasasbasketball.hu oldal nem fukarkodik a jelzővel: "a klub felnőtt kosárlabda történetének egyik legdicsőségesebb diadalát aratta ezen az estén".


                                                                                  fotó: Bornyi Márton/archív

Az első negyedben sokkal inkább a hazaiak szája íze szerint alakult a meccs, magas szerkezetünk ellenére sem fizikumban, sem lepattanózásban nem tudtuk felvenni a versenyt,ugyanakkor nagyon nem tudott megugrani a bajnokaspiráns.

A második szakasz hullámzó játékot hozott, de a védelmet nagyon bátran és jól bontó Moravcsik Áron (13 pont, 10 kiharcolt fault, 3 szerzett labda, 3 gólpassz) és az ezen a szinten még nagyon tapasztalatlan, de igencsak vakmerő Sólyom Botond (12 pont, 5/5 mezőnyből) a maga két jó hármasával meccsben tartotta a gárdát.

A fordulás után előbb 14 pontos hátrányba került a Vasas, majd bekeményített csapatunk, így ugyan elveszítette a negyedet, de meccsben maradtak Völgyi Marcellék (13 pont, 7 lepattanó, 2 blokk, 1 szerzett labda).

Fantasztikus küzdeniakarás jellemezte a csapatot a legvégén, bő egy perccel a vége előtt négypontos hátrányban voltunk. Az élete egyik legjobb meccsét hozó Boros Márk (18 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda, 1 blokk), valamint a nem kiemelkedő dobóformában lévő, de nagyon jó energiával játszó Katona Róbert (15 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 gólpassz), valamint a kritikus pillanatban támadó faultot kiharcoló, s ezzel labdát szerző Moravcsik Áron kiegyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás - írja a vasasbasketball.hu.

A ráadásban a 99-es születésű Sólyom Botonddal, valamint a nála is egy évvel fiatalabb Kovács Bálint Benedekkel indította harcba fiait Faragó Péter, mindketten meghálálták a bizalmat. A döntő hármast Katona Róbert indította el, sorozatban ötödször nyert a Vasas Akadémia, Andrássy Géza és Kozma Norbert hiányában.

A lefújás után Faragó Péter elmondta, hogy a csapat mostani sikereinek szerves része a korábbi szakmai igazgató, Saeed Armaghani is, hiszen nagyon jó alapokkal rendelkező csapatot vehetett át Lekli József társaságában, amiben érezhetően benne volt a kivételesen sok és kiváló minőségű elvégzett munka, most pedig örül, hogy a csapat ezt meggyőző játékkal és szép eredményekkel is tudta párosítani az utóbbi hetekben.

Legközelebb december 15-én játszik bajnokit a Vasas, a Győr érkezik a Sport11 csarnokba.


Hirdetések