Dobos Sándor, 2017.11.22. | Karate

Összetartó edzést tartott Komáromban a Vasas karate szakosztálya.

A karatésok számára nagyon fontos, hogy a küzdelemhez megtanult technikákat, taktikákat minél több ellenfélen tudják gyakorolni. A Vasas Karate Szakosztályában szeretnék ezt már a legkisebbeknek is lehetővé tenni, ezért a 9 (!) különböző vasasos karatecsoportunk között havonta tartanak összehozó, közös edzéseket. Ezek az edzések nagyon sokat lendítenek a gyerekek teljesítményén, emellett kitűnő csapatépítő események is, ahol már a legkisebbek is megismerhetik a más csoportokban edző karatésokat, új barátságokat köthetnek.

November 19-én a közös edzéssorozatunk új szintre lépett. A komáromi Tempo Karate Klub meghívta a Vasas fiataljait, hogy vegyenek részt az ő szabad küzdelmi edzésükön, ahol a gyerekek az ottani kezdő karatésokkal állhattak párba. Így mindenki teljesen új ellenfelekkel gyakorolhatott, és ami talán még fontosabb, teljesen új embereket ismerhettek meg a „mieink”.


Tele az 50 fős busz: már az odaúton is jó volt a hangulat

„Külön öröm számunkra, hogy a tempósok is a Fudokan Stílusszövetséghez tartoznak, a saját szövetségünk eseményein – stílus Európa- és világkupák, szemináriumok, stílus országos bajnokságok – amúgy is évente többször találkozunk velük, így egy hozzánk közel álló klubbal mélyíthettük el a kapcsolatunkat. A gyerekek fejlődését mutatja, hogy eddig – az élversenyzőkkel együtt – mindig elég volt 40 fős busz, ha közösen utaztunk valahova, most a teljesen kezdő gyerekekkel egy 50 fős buszt is megtöltöttünk. Már az odaúton is nagyon jó volt a hangulat: a szigethalmi megálló után Budapesten lett teljes a létszám, a 7-12 éves gyerekek egyből megtalálták régi ismerőseiket a közös edzésekről” – mondta Egri Tamás, szakosztályunk vezetője.

A komáromi karatésok igazán jó edzést szerveztek: két órán keresztül kis pihenőkkel mindenki tudta gyakorolni a szabad küzdelmeket. A gyerekeket életkor és tudásszint szerint bontották csoportokra, így mindenki megtalálta azokat az ellenfeleket, akikkel a lehető legjobban tud fejlődni.

„A karatésainktól azt kértük, gyakorlásnak fogják fel az eseményt, és próbáljanak meg mindent megcsinálni, amit edzéseken tanultak. Még ha nem is volt minden technika tökéletes, a gyerekek kitűnően teljesítették a feladatot: szereztek pontokat ütéssel, rúgással, indításból és kontrából, pont, ahogy az edzéseken tanulták. A gyerekek többsége 1 éve kezdett el karatézni, ennek fényben még büszkébbek vagyunk rájuk.

A félnapos edzés kiválóan sikerült. A gyerekek rengeteget tanultak, gyakorolták azokat a technikákat és taktikákat, amiket edzéseken elsajátíthattak, és még jobban ráéreztek a szabad küzdelem ízére. Ami talán még fontosabb, hogy a komáromi karatésok vendégszeretetének köszönhetően fantasztikus volt a hangulat, és elmélyíthettük a kapcsolatunkat egy a saját stílusszövetségünkbe tartozó egyesülettel. Reméljük, mihamarabb következik a közös edzés folytatása” – összegzett Egri Tamás.

Közel százan egy teremben: a Tempo Karate Klub és a Vasas karateedzői és v-ersenyzői a komáromi közös edzésen 


Hirdetések