Dobos Sándor, 2017.11.21. | Jégkorong

Új szintet léphet a Vasas SC jégkorong-utánpótlásának képzése, egy XV. kerületi gimnázium lehet ebben partner.

A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium „képbe kerülése” egyáltalán nem a véletlen műve, hiszen ebben az intézményben tanít (történelmet, egyébiránt) Székely-Mádai László, a Vasas utánpótlásedzője.

A tavalyi szezonig a juniorcsapatot vezető, jelenleg a serdülők másodedzőjeként és az U12-es korosztályban is tevékenykedő szakember elmondta, több éve megfogalmazódott a gondolat a gimnázium, valamint a Vasas SC jégkorong-szakosztályának vezetésében, s ahogy mondani szokták, az álláspontok és a szándékok közeledtek egymáshoz.

„Pozitívan állt az ötlethez a gimnázium vezetése, és a tárgyalások, sportszakmai és egyéb egyeztetések után 2018 szeptemberében elindulhat egy hokitagozatos osztály a suliban. Abban egyeztünk meg, hogy a jelentkezések függvényében féltagozatként is elkezdődhet ez az együttműködés, minimum 12 fővel. Mi azért reménykedünk minimum 15 főben. A kezdeményezésnek több célja van, leginkább az, hogy a gyerekek napjai tervezettek, összehangoltak és kontrolláltak legyenek, kiszámítható, megbízható iskolai modellről van szó. Szó sincs arról, hogy a tanulás háttérbe szorulna, és csak a jégkorongról szólna minden, sőt! A gyerekeknek több idejük maradna a tanulásra, valamint a szülők tehermentesítése is megvalósulna” – fogalmazott Székely-Mádai László.

A tavaly az Év utánpótlásedzőjének választott, Séra Miklós-díjas szakember elárulta, az osztály kizárólag a Vasas (jelenleg 8. osztályos) hokisainak indulna, így az ő jelentkezésüket várják.

„A fő célunk, hogy a gyerekek továbbtanulását elősegítsük, emellett olyan keretet adjunk a jégkorong-pályafutásuknak, amely mindenki számára előnyös. Reggeli edzésekkel indulnának a napok fél nyolctól, a suliba érkezés után pedig ugyanúgy a tanórákon vennének részt a gyerekek. A két idegen nyelv vagy az érettségi tantárgyak mellett szakmai órák is lesznek, így sporttörténet, edzéselmélet, taktikai ismeretek vagy sportetika. A gyerekek étkeztetését éppúgy megoldjuk, mint a tanulószoba működtetését, végig felügyelnénk a fiatalok egy napját, ez egy nagyon ideális modell, és úgy gondoljuk, egy nagy lehetőség is egyben” – tette hozzá.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Vasas Jégcentrumtól nem messze működő Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium egy meghatározott tanulmányi átlaghoz köti a felvételt, így is demonstrálva az elindítandó osztály minőségét és komolyságát.

További részleteket természetesen Székely-Mádai Lászlótól lehet megtudni.

D.S.


Hirdetések