Dobos Sándor, 2017.11.20. | Kosárlabda

A tabella második helyezettje ellen szerezte meg harmadik győzelmét NB I/B-s csapatunk.

NB I/B Piros-csoport, 9. forduló:

Vasas Akadémia–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 84-80 (19-10, 17-17, 18-23, 30-30)

Vasas Akadémia: Katona R. 25, Moravcsik 18, Völgyi 11, Boros 8, Kiss B. 9. Csere: Kovács B. 2, Peringer 1, Kozma 4, Steier 3, Sólyom B. 3. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

Veszprém: Körtélyesi G. 16, Cook 18, Hegedűs G. 13, Kovács S. 6, Pável 2, Logár 13, Helmeczi 8, Schéda 4

Hét győzelemmel és mindössze egy vereséggel állt a tabella második helyén a Veszprém együttese az NB I/B Piros-csoportjában a hétvége előtt, míg a Vasas Akadémia – dacára a bonyhádi, remek győzelemnek – továbbra is a 13., utolsó előtt helyen portyázott.


Fotó: Bornyi Márton/archív

Faragó Péter csapata ugyanakkor alaposan felborította a papírformát, nagy koncentrációval, a Körtélyesi Gergőt, Hegedűs Gergelyt és az amerikai Cookot is a soraiban tudó Veszprémet a komfortzónából kilendítve, egységes, jó játékkal megnyerte a mérkőzést.

A vezetőedzőt kértük bő értékelésre:

„Egész héten erre a mérkőzésre készültünk, levideóztuk a veszprémieket, és az edzéseken arról beszélgettünk, hogyan kell egy ilyen csapat ellen játszani. Nagyon örülök, hogy teljes egészében sikerült megvalósítani azt, amiről beszéltünk, méghozzá egy olyan Veszprém ellen, amely sorozatban hét győzelmet szerzett, és így érkezett hozzánk. Tudni kell, hogy ők lényegében egyszer sem játszottak hátrányban, az volt az egyik kulcsa a győzelmünknek, hogy az elején sikerült a zónavédekezésünknek köszönhetően egy tetemes előnyt kiharcolnunk. Ahogy haladt aztán előre az idő, egyre kétségbeesettebbé vált a Veszprém, és megértem őket, hogy a játékvezetőkben, a vakszerencsében és a körülményekben keresték a hibát. Kimozdítottuk őket a komfortzónájukból, és olyan szituációkban találták magukat, amik szokatlanok voltak számukra. Ez mind-mind az én csapatom teljesítményének köszönhető, ezért gratulálok a srácoknak.

Mindig volt valaki ezen a meccsen, aki átlendítette a csapatot a holtponton, már, ha volt egyáltalán olyan időszak. Fizikálisan is nagyon kimerítő csata volt, elismerésem a fiúknak. Tényleg lendületben vagyunk, de az eredményeken túl az is fontos nekünk, hogy minél több fiatal beépüljön a csapatba. Andrássy Géza kiválásával nagyobb szerep jut nekik, de én egyébként is szeretem bedobni őket a mélyvízbe. Nagyon örülök, hogy a 18 éves Kovács Bálint élt ezen a meccsen a lehetőséggel. A hullám tetején vagyunk, szeretnénk minél tovább itt maradni, de biztosan lesz olyan, amikor a másik oldalon leszünk. Azon vagyunk, hogy ez minél később jöjjön el.”

A csapatra szerdán Nyíregyházán kupameccs vár, majd pénteken a listavezető, eddig százszázalékos Oroszlány otthonában lép parkettre. No, az is egy kemény erőpróba lesz.

D.S.


Hirdetések