Jenkei Dániel, 2017.11.19. | Kézilabda

34-17-es vereséget szenvedtünk a Fehérvár gárdájától.

Vasas – Alba Fehérvár KC 17-34 (8-18)
Elektromos-csarnok, 400 néző.
Vezette: Rontó, Szanyi

Vasas: Győri B. – Hárs A. 2, Németh M. 1, Kocsis Á. 4 (1), Pados M., Németh N. 1, Fekete B. 2. Csere: Antóni V. (kapus), Hanusz B. 1, Szecsődi L., Agovics V. 1, Mester N., Hansághy B., Becséri K., Kuczora Cs. 3 (1), Szeberényi F. 2. Vezetőedző: Kovács Péter

Fehérvár: Mistina – Májer 5, Lavko 8 (5), Gorsenyina 1, Mayer 1, Mendy 4, Pelczéder 5. Csere: Gabina (kapus), Zsilinszkajtye 1, Temes, Boldizsár, Djordjevszka 4, Nascimento 4 (4), Piller 1, Rózsás. Edző: Deli Rita

Kiállítások: 12, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 9/9

A hatodik percben még 2-2 állt a táblán, hét perc múlva nálunk továbbra is kettő, az ellenfélnél viszont már kilenc volt a találatok száma. Kezdhettük elkönyvelni, hogy nem ez lesz a bravúrmeccsünk, vagy inkább fogalmazzunk úgy, ez sem az lesz. A szünetben tízzel ment a felszabadultan kézilabdázó Alba Fehérvár, a tizennyolc kapott gólunk soknak tűnt, ekkora különbség azért talán nincs a két csapat között.


                                                                            fotó: Vasas Attila

A második félidő elején azért kicsit tűzbe jöttek lányaink, jól kezdtünk, potyogtak a gólok Mistina kapujába, miközben nálunk Antóni lehúzta azt a bizonyos rólót. Sokáig nem tartott Deli Rita csapatának bágyadtsága, hamar visszavették a gyeplőt, így a hátralévő időben már csak apró pozitívumok akadtak számunkra. Ilyen volt például a fiatal Kuczora bátor játéka, no meg Szeberényi Flóra NB I-es debütálása. Utóbbi nem sokat teketóriázott, az első támadásából szép gólt szerzett, majd még egyszer betalált nem sokkal később. Ez is mutatja, hogy bátran lehet támaszkodni a saját utánpótlásunkra.

A vége 34-17, a második félidő azért jobban sikerült, bár a tizenhét lőtt gól elég karcsú. Félreéértés ne essék, tudjuk, hogy a Fejér-megyeiek jobb lehetőségekkel bírnak, de ennél azért illett volna kicsit jobban megizzasztanunk őket. Lesz idő rendezni a sorokat, legközelebb december végén játszunk bajnokit, a bennmaradás szempontjából pedig még változatlanul nincs semmi veszve.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések