Dobos Sándor, 2017.11.19. | Jégkorong

A Graz kemény dió volt, de feltörte a csapat, így ismét győzelemmel jelentkezett az osztrák bajnokságban.

Erste Bank Young Stars League, 17. forduló:

Vasas SC–Graz99ers (osztrák 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Gólszerzők:
Czakó B. (45.), Faragó R. (57.), illetve Mitsch (43.)

A jégkorong is az a sportág, amit gólra játszanak, az első két harmadot követően ezt a roppant velős közhelyet emlegették többen is a Vasas Jégcentrum büféjének környékén.

Merthogy összességében nyomott, diktálta a tempót juniorcsapatunk a vasárnapi mérkőzésen, de valamiért nem akart összejönni a gól. Ha meg összejött Czakó Barna megmozdulása nyomán, akkor nem adták meg a játékvezetők.

Ladányi Balázs vezetőedző azt mondta a hétközi debreceni vereség után, hogy két forgatókönyv lehet a Graz ellen: vagy elejétől fogva nagy tempóval és akarattal veti bele magát a meccsbe a Vasas, és akkor jó eséllyel megszerezheti a három pontot, vagy vért izzad ellenkező esetben. Nos, valahol mégis a kettő között volt a megvalósult koreográfia, merthogy tényleg ment előre a Vasas, csak valami még hibádzott.

„Legyen valami pezsgés, legyen valami mozgás, legyen valami pengés megoldás” – szólt a Hooligans dala a hangszórókból a harmadik harmad derekán. Nos, ekkor már 1-1 volt az állás, merthogy előbb a majdnem semmiből, igaz, egy hatalmas lökettel megszerezte a vezetést a Graz, majd gyorsan reagált rá Czakó Barna.

Tényleg kellett valami pengés húzás, vártuk, vártuk…

A Székely-Mádai Gergőt, Szlépka Armandot, Márkus Balázst a találkozón nélkülöző Vasasnak azért is kellett igyekeznie, mert az előtte álló Fehérvár és a MAC is győzni tudott a fordulóban.

Alig 5 perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, és ezt a fontos szituációt sikerült is megkoronázni egy góllal, Faragó Richárd lőtt kapásból a kapuba, vezettünk!

Az utolsó két percben akadt még izgalom, de csapatunk végül megtartotta előnyét.

Jól jött a győzelem!

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

„Az elmúlt időszakban elkerültek minket a sikerek, a srácok ma úgy álltak bele a meccsbe, ahogy kellett. A korcsolyázó-mennyiség, a kapuralövések száma, a küzdelem megvolt. A kapu előtti játékban voltunk egy kicsit puhábbak az első két harmadban, márpedig a meccseket itt lehet megnyerni vagy eldönteni. Nem túl sok lövést engedtünk az ellenfélnek, a saját statisztikánk szerint 17-et. Ez nem szerencsés, mert a saját kapusunk nem érzi úgy, hogy meccsben van, így mindegyik lövés veszélyes tud lenni. Ami nagyon nagy pozitívum, hogy a csapat megtalálta a győzelem felé vezető utat, minden rosszra a győzelem a legjobb orvosság.”

Faragó Richárd a meccs után:

„A pofonok, amikbe az elmúlt időszakban beleszaladtunk, az helyrerántotta és összehozta a csapatot, rendet tett a fejekben. Tudjuk jól, hogy 50 százalékkal nem lehet meccset nyerni, egyet sem. Maximálisan sosem leszek elégedett magammal, minél több gólt szeretnék lőni, de a mai egy jó pont ahhoz, hogy sikeresen folytassam én is és a csapat is a szezonban.”

D.S.


Hirdetések