Jenkei Dániel, 2017.11.16. | Röplabda

Sosem szerepelt még ilyen eredményesen a Vasas utánpótlása a Markovics-emléktornán.

Összesen 61 játékossal, 3 kategóriában (U15, U13, U11) vett részt a Vasas Óbuda utánpótlása a hagyományos szegedi utánpótlástornán. A mérleg kiváló: a különböző kategóriákban összesen 3 arannyal zártuk a viadalt.
Kezdjük a legkisebb, U11-es (szupermini) korosztállyal, amelybe mindjárt két csapatot neveztünk. Szombat délelőtt mindkét együttes magabiztosan nyerte a maga csoportját, így bejutott a legjobb nyolc közé.
Ebben a körben mindkét csapat 2:0-s győzelmet aratott, a Vasas I. a Dunakanyar I. csapatát, a Vasas II. pedig a KRA I. csapatát múlta felül. Az erőviszonyokat ismerve az utóbbi siker bravúrnak számított, remek mezőnymunkával, nagy akarattal győztek a vasasos lányok.

Az elődöntőben így Vasas-BRSE dupla párharc következett, amelyből a két első csapat került ki győztesen.  A Vasas II. így negyedik helyen zárt, első csapatunk pedig nagy csatában – vesztes szett után - fordítva elhódította a Markovics-kupát.
A döntő játszma igazi heroikus küzdelem volt, felválta születtek a pontok, fej-fej mellett haladt a két csapat végig. Rendkívül hosszú labdamenetek, látványos mezőnyvédekezések és magas színvonalú játék volt jellemző. A végeredménnyel nagyon boldogok lehetünk” – mondta el a finálé után Szappanos Máté vezetőedző.


A győztes U11-esekek

Az U13-as (mini) korosztályban már három csapattal nevezett a Vasas. A rendkívül erős mezőnyben az első nap az erőviszonyok felmérésével kezdődött, a második napon már minden csapatunk a hozzá hasonló játékerejű ellenfelek ellen játszott remek meccseket. A Vasas I. végül 8. helyen végzett a kiemelt kategóriában, Vasas II. 21., míg a Vasas III. 23. lett.
"Az idei szezonban a javarészt tavaly U11-es korosztályból felkerült játékosokkal vettünk részt az U13-asok számára kiírt versenyen. A tornán a felkészülés és a fejlődés jegyében jelentünk meg. A cél az volt, hogy tanuljanak sokat, és ízleljék meg milyen az a korosztály, amelyben egész szezonban versenyezni fognak. Az első nap nagyon álmosan, rengeteg izgulással kezdődött. Sok egyéni hibát vétettünk és emellett csapatszinten sem úgy ment a védekezés, ahogy az elvártam volna a lányoktól. A torna második napján már a velünk hasonló szinten lévő csapatokkal játszottunk. Sok hiba ki is jött, amelyeket szerencsére sikerült kijavítani már a mérkőzések közben. Abszolút meg vagyok elégedve a csapataimmal, küzdöttek, hajtottak és önmagukat meghazudtoló energiákat szabadítottak fel.” - mondta el Gintner Domonkos vezetőedző

És végül az U15-ös gyermekkorosztályról, amelyben szintén három csapatot indítottunk. Egy csapat a kiemelt kategóriában, két csapat pedig a normál kategóriában állt rajthoz. Utóbbi együtteseink közül a Vasas III. végül a kilencedik helyen végzett, folyamatosan javuló, egyre érettebb játékot bemutatva a két nap során. Ugyanebben a kategóriában a Vasas II. győzni tudott, a döntőben a BVSC-t múlták felül, bizonyítva, hogy tavasszal ez a gárda már a kiemeltek között is megállhatja a helyét.
És ha már kiemeltek, a Vasas I. ebben a kategóriában szerepelt bravrúosan. A sorsolás úgy hozta, hogy a szombaton a könnyebb mérkőzéseket kellett abszolválni, ami jól is jött, hogy a csapat egy kicsit össze tudjon szokni. Vasárnap következett a két legnehezebb ellenfél, a Gödöllő és a Békéscsaba. A Gödöllő magabiztos legyőzése után gyakorlatilag biztossá vált a tornagyőzelem, de a lányok becsületből is megnyerték a csabaiak elleni derbit, így veretlenül lettek Markovics-kupa győztesek. A tornán két különdíjasunk is lett, Nádházi Csenge és Csóri Flóra személyében.

Halász Márta vezetőedző elmondta, hogy mind az első, mind a második csapat éremesélyesként érkezett Szegedre, és büszke arra, hogy a maximumot hozták ki magukból mindkét kategóriában.


U15-ös különdíjasok

További fotók:


U13-as csapatunk


Eligazítás az U13-asoknál


U13-as öröm


U15-ös aranyérmesek


Hirdetések