Dobos Sándor, 2017.11.09. | Kosárlabda

Nagyszerű sikerrel folytatta szereplését a Vasas csapata az NB I/B-ben, új vezetőedzőnk itt is jól mutatkozott be.

NB I/B Piros-csoport, 8. forduló

Bonyhádi KSE–Vasas Akadémia 59-76 (18-22, 9-23, 17-20, 15-11)

Vasas Akadémia: Moravcsik 7/3, Katona R. 17/12, Boros 13/3, Kiss 4, Andrássy 4. Csere: Sólyom 4/3, Kozma, Völgyi 12, Peringer 12, Steier 3/3, Kovács, Barócsi. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.


Völgyi Marcell 12 pontot szerzett (Fotó: Bornyi Márton/archív)

A sors is úgy akarta, hogy Faragó Péter éppen Bonyhádon mutatkozzon be a bajnokságban a felnőttcsapatunk vezetőedzőjeként. A fiatal szakember eddig a junioregyüttesünket gardírozta, emellett még aktívan kosarazott, hiszen imádja a játékot: a Bonyhád csapatát erősítette.

Saeed Armaghani felmentését követően nemrég vette át a „nagyok” irányítását is, az idézőjel oka, hogy felnőttkeretünk jórészt saját nevelésű kosarasokból áll. A Hepp-kupában a Honvéd felett aratott 35 pontos siker után a bajnokságban szerdán történt meg a bemutatkozás, Bonyhádon.

A tolnai csapat 4 győzelemmel és 3 vereséggel a bajnokság 5. helyén áll, a mieink az utolsó előtti pozícióban várták a meccset, mindössze egy győzelemmel.

Ehhez képest már az első negyedet sikerült megnyerni, hogy aztán a másodikban következzen a „robbantás”, ezt a szakaszt 23-9-re nyerte a Vasas Akadémia, amelyben négyen is 10 pont fölött végeztek, és összesen kilenc játékos neve mellé került pont. Egyedül a záró tízpercben voltak jobbak a bonyhádiak, ez a siker kiváló alapot teremt a szebb folyatásra, és a mérlegünk további javítására.

Faragó Péter így összegezte a számára érthetően érzelemdús összecsapást:

„Nagyon nehezen éltem meg a helyzetet, nem gondoltam volna egy-két hete, hogy sor kerül egy ilyen találkozóra, ugyanakkor az odafelé vezető úton ezt lerendeztem magamban, és arra koncentráltam, hogy győzni tudjunk. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést, edzőként különösen, egyúttal viszont sajnálom a bonyhádiakat. Természetesen segített, hogy jól ismerem a csapatot, el is mondtam a játékosoknak, mire kell figyelni, de ennél fontosabb, hogy végre is tudták hajtani a srácokat azokat a dolgokat, amiket kértem. Támadásban nem voltunk olyan jók, mint a Honvéd ellen, de a védekezésünk kiválóan működött. A jövő héten vasárnap a tabella második helyén álló, feljutásra esélyes Veszprém érkezik hozzánk, képesnek tartom a csapatot arra, hogy meglepetést okozzon.” 

D.S.


Hirdetések