Jenkei Dániel, 2017.11.08. | Aerobik-Fitnesz

Pécsett rendezték a szezon utolsó nagy versenyét.

A baranyai megyeszékhely adott otthont az aerobik Magyar Kupa 2017-es fináléjának (egyben Hungarian Open nemzetközi verseny is), amelyre a Vasas UP3-as, illetve UP4-es korosztályú triója és csapata is kvalifikálta magát.

Az UP4-es trió (Farmosi Dorci, Sándor Eszter, Kormány Kata) egy hajszállal maradt le a dobogóról, a Dudás Pannával és Nikolov Ninával (a korábbi vasasos labdarúgó, Nikolov Balázs kislányával) kiegészülő csoport pedig ötödik lett ebben a korosztályban.

Ezt a sormintát hozták az UP3-asok is, a trió negyedik (Kiss Virág, Somos Anna, Mitterli Lilla), míg a csoport ötödik lett, a három említett fiatalon kívül Kiss Ramónával, Szabó Sárával és Hegedűs Lilivel a soraiban.

A slusszpoént végül a szintén döntőbe jutó felnőtt csoportunk hozta: erről a korosztályról tudni kell, hogy elsősorban a gyermekek édesanyjai alkotják az egységeket. Így van ez a Vasasnál is, igaz kiegészültek Cselényi Edittel, az egykori remek tornásszal, no meg ezúttal Dóczi Dorottya vezetőedzővel, akinek beugróként kellett szerepelnie. A csapat mindössze néhányszor edzett együtt, végül mégis harmadikok lettek.

Szót kell még ejteni a DTSE színeiben induló versenyzőkről is, hiszen ők is a Folyondár utcában készülnek Dóczi Dorottya irányításával. Az idei évtől a Vasas adja az alsóbb korosztályokat és a tömegbázist, míg a DTSE-ben a versenyaerobikosok szerepelnek. A lényeg tehát, hogy ők is ezer szállal kötődnek a klubhoz, így büszkeséget jelentett a kiemelkedő tehetség, Nádudvari Patrik UP3-as egyéni aranya. Ráadásul Patrik testvérével, Millával párosban is elért egy elsőséget. Szintén remekül szerepelt Pikó Letícia, aki UP3 egyéniben állhatott fel a dobogó második fokára.

Ott Viktor pedig – aki egyébként a szakosztály edzője is – a felnőttek között lett harmadik.

A Magyar Kupa fináléjával lezárult a 2017-es versenyév érdemi része, de a szakosztály nagy izgalommal készül a hagyományos aerobik bálra, amelyet idén december 8-án rendeznek a Folyondár Sportközpontban. Több meglepetés mellett látványos tánc, hiphop, torna és természetesen aerobik bemutatókra számíthatnak az érdeklődők.

Dóczi Dorottya vezetőedző így értékelte a nyíregyházi versenyt és a 2017-es év eddigi részét: - Kis szerencsével valamennyi vasasos egység érmes lehetett volna, de így sincs miért szégyenkezniük, mindenki kitett magáért. Összességében mind az amatőrök, mind a versenysportolók között nagyon sikeres évet zártunk. Ebben talán közrejátszott, hogy immár jóval kényelmesebb feltételek között, nagyobb helyen készülhetünk a Folyondárban. Ráadásul Király Béla személyében tánckoreográfus is segíti a szakmai munkát, ami nagyon jól bevált, a gyerekek kifejezetten élvezik ezeket a foglalkozásokat is. Várunk szeretettel mindenkit a decemberi bálunkra, amelyet szeretnénk idén új lendülettel feldobni.


Hirdetések