Dobos Sándor, 2017.11.07. | Kosárlabda

A Honvédot 35 ponttal verte a Vasas, új időszámítás kezdődött a csapatunknál, Faragó Péter elszánt a jövőt illetően.

Hepp-kupa, 2. forduló:

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd 90-55 (25-17, 27-14, 20-13, 18-11)
Sport11, 150 néző, vezette:
Jurák, Győrki, Bódis

Vasas Akadémia: Moravcsik 8, Katona R. 9/6, Boros 12/3, Andrássy 10/6, Völgyi 8. Csere: Kozma 11/9, Peringer 2, Sólyom 2, Kiss 10, Steier 6/3, Kovács 9/3, Kelenföldi 3/3.
Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József


Végre győzelem (Fotó: Bornyi Márton/archív)

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Vasas Akadémia elnöksége megköszönte Saeed Armaghani szakmai igazgató munkáját, így a hét forduló után 1 győzelemmel és 6 vereséggel az NB I/B Piros-csoportjának 13. helyén álló csapat életében új szakasz kezdődött.

A klubvezetés Faragó Pétert, juniorcsapatunk trénerét kérte fel a vezetőedzői feladatok ellátására.
„Váratlanul ért a kinevezés, de az is, hogy ilyen eredménytelenül kezdi a szezont a csapat a bajnokságban” – fogalmaz a szakember. – Úgy gondoltam, hogy a juniorcsapattal összefüggő elfoglaltságaim mellett még tudok kosarazni, de végül az új feladat miatt ez nem lehetséges. Viszont mindezzel együtt nagyon örültem a felkérésnek, és igazából egyáltalán nem gondolkodtam azon, hogy elfogadom-e. Ez egy kiváló lehetőség számomra, amit nagyon köszönök a Vasas vezetőségének. Sajnálom, hogy mentorom, Saeed Armaghani helyét veszem át, igyekszem felnőni a feladathoz, mint ahogyan az egész stáb is. Úgy érzem, Lekli Józseffel jó csapatot alkotunk majd, és igyekszünk azt a szellemiséget továbbvinni, ami az U20-as csapatnál is jellemző.”

Faragó Péter harmadik éve dolgozik a Vasasnál, a juniorokkal bajnokságot nyert korábban, majd az 5. helyen zárt csapatával. A legutóbbi időkben is kosarazott még, Bonyhádon, most viszont abba kell hagynia – a sors érdekessége, hogy első bajnoki mérkőzésén éppen a tolnai városban irányítja majd a csapatot november 10-én. Viszi tovább a juniorokat is a folytatásban, így U17-től felfelé minden hozzátartozik majd. „Időben tényleg kemény, de nem munkának tekintem a feladatokat, igazából én ezt nagyon szeretem csinálni” – utalt elhivatottságára.

Nos, a Hepp-kupában mutatkozott be a kispadon, a Vasas Akadémia pedig 35 pontos győzelmet aratott az NB I/B-ben utolsó helyen álló Honvéd ellen. Mi volt a győzelemben a legfontosabb?

„Ha van olyan, hogy felhozómérkőzés, akkor ez tényleg az volt. Jól jött nekünk, a csapat felszabadultan játszott. Új játékrendszert próbáltunk alkalmazni, ami erre a társaságra van szabva. Nagyon sok apró dolgon változtattunk játékban, de a leglényegesebb változás a játékosok lelkesedése volt, valamint a hozzáállásuk. Az, hogy a játékosaink hogyan illeszkednek majd bele abba a rendszerbe, amit elképzeltünk, nem egy-két nap vagy egy-két meccs alatt dől majd el, ezek hosszabb távon jelentkeznek. Könnyű lenne azt mondani, hogy ha a csapat morálisan fejlődik, akkor jönnek majd az eredmények is, ugyanakkor látni kell, hogy mi egy fiatal társaság vagyunk, jórészt saját nevelésű játékosokkal, miközben az NB I/B tele van rutinos kosarasokat felvonultató csapatokkal. A játék képe lesz a meghatározó a folytatásban számunkra” – fogalmazott Faragó Péter.

A Bonyhád elleni bajnoki mérkőzést november 10-án, 19 óra 30-tól rendezik.

D.S.


Hirdetések