Jenkei András, 2017.11.06. | Röplabda

A bajnokságban eddig remeklő Kaposvárt győzte le a Vasas Óbuda a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (21, 21, -18, 22)
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Mezőffy, Soltész

Vasas: Vietti 5, Török 8, Bodovics 6, Simic 21, Kostelanská 15, Haneline 15. Csere: Kiss G. (liberó), Mihály.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Kaposvár: Lutter L., Iricanin 17, Sitkey 8, Háfra 5, Araujo 1, Leidgeb 9. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai 6, Horváth A. 10, Fábián 3, Szívós, Harmath.
Vezetőedző: Zarka Péter

Ezúttal is többen hiányoztak csapatunkból, de nem feltétlenül emiatt kezdtünk gyengén. Csak az első szett közepén vettük át a vezetést, amit aztán már meg is tartottunk. A folytatásban sokáig jól ment a játék, de húsz pont táján erősen zárkóztak a vendégek, a végjátékban aztán maradt annyi, hogy ismét mi örülhessünk. A harmadik szettre nagyon leült a csapat, ellenfelünk az első labdamenetek után már végig vezetett, következhetett negyedik játékrész, amit a végletek jellemeztek.
Magabiztos játékkal alakítottunk ki ötpontos előnyt, a kaposváriak innen viszont állva hagyták a mieinket, a szett közepe táján nagyon érett a az ötödik felvonás. Szerencsére akadt még egy fordulat, támadásaink egyre hatékonyabbá váltak, tizenkilencnél átvettük a vezetést, és a lendület kitartott huszonötig.


                                                  fotó: Vasas Attila

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Meglehetősen hullámzó volt a találkozó ritmusa, többször is visszahoztuk a meccsbe ellenfelünket, így például a második szettben, amikor rengeteg nyitást rontottunk. Sok volt a ki nem kényszerített hiba is a játékunkban, ezek törvényszerűen hozták magukkal a harmadik szett elvesztését.  A negyediket is meglehetősen bizonytalanul kezdtük, a centertámadásaink egyik pillanatról a másikra elfelejtődtek, de aztán sikerült összeszedni magunkat, a hajrában már a helyén volt a lányok szíve és esze. Ráéreztek a blokkok helyére, tempójára, ezáltal támadásaink hatékonysága is helyreállt, és nem maradt kétség a végeredményt illetően. Az biztos, hogy sok ilyen hőfokú meccsre lesz szükségünk, hogy igazán összeálljon a játékunk.


Hirdetések