Dobos Sándor, 2017.11.05. | Jégkorong

Hazai vereséggel folytatta szereplését az osztrák juniorligában a Vasas SC.

Erste Bank Young Stars League, 15. forduló:

Vasas SC–Orli Znojmo (cseh) 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Gólszerzők
: Csiki (51.), illetve Miscik (14.), Kosnar (49.), Tomas (59.)


Fotók: Vasas Attila

A listavezető cseh csapat volt a Vasas ellenfele vasárnap késő délután (egész sokan kilátogattak a Vasas Jégcentrumba a rangadóra), és a Znojmo igazolta is az első harmadban, miért vezeti a tabellát. Egyébiránt eddigi két vereségük közül az elsőt éppen a Vasas mérte rájuk, Czakó Barna mesterhármasával sikerült nyerni bő két hete, idegenben.

Szóval jobban kezdtek a vendégek, nehezen tört ki csapatunk a szorításból, de éppen amikorra már sikerült – a szakasz második felére – egy szép egyéni megoldás révén megszerezte a vezetést a Znojmo. Pedig helyzetei is voltak már ekkorra a mieinknek, ezért jött különösen rossz a bekapott gól (0-1).

A Vasas egyénként kénytelen volt kapust cserélni rögtön a meccs elején, Garbacz Máté sérülés miatt jött le, a helyére Farkas Gergely állt be.

Nagy csata folyt, a második harmad elején kissé meg is zavarodott a cseh csapat, több játékos tartózkodott egyszerre a pályán egy időre, jött is a technikai kisbüntetés, megvolt a lehetőség az egyenlítésre. Ez végül nem jött össze (Csiki Attila próbálkozott többször), sőt, a kiállítás lejártakor ziccerben lépett ki az egyik cseh, Farkas bravúrral hárított.

Gyorsabb volt a második harmad, kevesebbet is állt a játék eleinte, de nem nagyon sikerült helyzetbe kerülnie a csapatunknak. Nagy lehetőséghez jutott aztán a Vasas 5 perccel a harmad vége előtt, miután kiállítottak egy cseh hokist, a vendégek kapusa ellökte egyik játékosunkat, akadályozásért jött az újabb büntetés, kettős emberelőnyben voltunk 2 percig. Nem született ebben a kedvező helyzetben sem gól. Oroszi Álmos mutatott be parádés szólót, a kapusban aztán nem sokkal később, elakadt ez a korong is – nem esett gól a második 20 percben.

Nem úgy a harmadikban, előbb a 49. percben duplázta meg előnyét egy szerencsétlen szituációt követően a Znojmo, majd két perccel később Csiki Attila használta ki az újabb emberelőnyt (1-2), maradt még tehát izgalom a végére.

Alig hét perccel a meccs zárása előtt elcserélte magát a Vasas, az emberhátrány nem jött jól. Ladányi Balázs csapata nem adta fel, a végén is hajtott, ment előre, jött az újabb előny is, miután Czakó Barnát „eltiporták” – megvoltak a helyzetek is, de sorra kimaradtak. Időt is kértünk még 2 és fél perccel a vége előtt, le is hoztuk a kapust egy időre – az egyenlítés azonban elmaradt.

Sőt, üres kapus góllal megtoldotta előnyét a Znojmo, és három ponttal távozhatott a Vasas Jégcentrumból.

Ugyancsak vasárnapi történés, hogy U16-os csapatunk 6-5-re verte az ifj. Ocskay Gábor Akadémia csapatát, ezzel 12. mérkőzését is hozta – maradt 100 százalékos, és gyakorlatilag megnyerte a B csoportot, a későbbiekben kvalifikációs mérkőzéseket vív majd az A-csoportba jutásért.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Játszottunk egy nagyon jó meccset az éllovassal. Viszont egy góllal nagyon kevés mérkőzést lehet megnyerni. Hiányzott valami a befejezéseknél, valami plusz, valami tökösség, vagányság a kapu előtt, hogy ezeket a meccseket a saját javunkra tudjuk fordítani. Lesz egy hetünk, hogy a szezon következő felére megfelelően felkészüljünk.” 

D.S.


Hirdetések