Dobos Sándor, 2017.11.01. | Jégkorong

Négy gólon tartotta az Újpest felnőttcsapatát a Vasas SC U20-as együttese a Magyar Kupa-selejtezőben.

Magyar Kupa, selejtező, 4. forduló:

Vasas SC – UTE 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Gólszerzők:
Csiki A. (43.), illetve Ropret (6.), Caladi (13.), Szalma (26.), Pichler-Balássy (56.)


A képen Bálint Tamás (Fotó: Vasas Attila/archív)

Az Erste Ligában jelenleg a negyedik helyen áll az UTE csapata, nagyon erős ellenfélnek számított, mint ahogyan mindegyik a Magyar Kupában, hiszen ebben a sorozatban felnőttkeretek ellen kell felvenni a versenyt és a ritmust.

A Vasas csapata ráadásul kedden is játszott, Debrecenben bajnoki mérkőzésen szenvedett végül 7-5-ös vereséget – némileg váratlanul, elvégre jó formában voltak a fiúk a juniormezőnyben. A Fehérvári Titánok (0-13), a KMH (2-4) és a DVTK (1-8) ellen már megízlelhette a felnőtthoki szintjét a csapat, a november 1-jei, szerdai mérkőzésen pedig újabb tapasztalatokat szerezhetett.

Ezeket kell elraktározni és felhasználni, emellett pedig minden pozitívumnak örülni kell. Például annak, hogy ismét sikerült gólt szerezni, ezúttal is Csiki Attila talált be, a miskolciak ellen is ő volt eredményes.

A vége 1-4.

Nincs megállás, vasárnap már az osztrák juniorligában jön a folytatás, a cseh Znojmo látogat a Vasas Jégcentrumba.

Ladányi Balázs vezetőedző összegzése:
„Többször elmondtuk, hogy azért neveztünk a kupára, hogy a srácok megtapasztalják a gyorsabb tempót, a felnőtthoki szintjét. Ma is erre volt esély, és bár lehetett volna nagyobb is a különbség, végül nem lett, és ezért mi is tettünk. A túloldalon légiósok, rutinos játékosok is szerepeltek,1-3-nál volt egy üres kapus helyzetünk, egy kapufánk. A tisztes helytállás volt a cél, ezt teljesítettük. Önfeláldozóan védekeztünk, fegyelmezettek voltunk a saját harmadunkban, ennél többet nem kívánhatok. Ezt kell átmenteni a juniormeccsekre.”

D.S.


Hirdetések