Jenkei Dániel, 2017.10.29. | Kézilabda

Az utolsó pillanatokban mentett pontot a Kecskemét a mieink elleni kiesési derbin.

Vasas – HUFBAU-AKKER Kecskemét 25-25 (12-12)
Elektromos-csarnok, 500
néző.
Vezette: Herczeg, Südi

Vasas: Győri – Hárs 4, Mester N., Kocsis Á. 3, Pados 4, Németh N. 1, Rózsa 1. Csere: Antóni (kapus), Herr A. 4 (3), Becséri 3, Fekete B. 3, Hansághy, Agovics 2, Németh M., Hanusz, Lyngby.
Edző: Kovács Péter

Kecskemét: Risovics 1 – Varga N. 2, Karalyos 1, Kucerová 5, Gulya 5, Siska, Szabó E. 6 (5). Csere: Pusztai (kapus), Albert H., Fauszt 3, Deáki, Kaiser 1, Horváth D., Aron 1, Tóth L.
Edző: Marosán György

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–4. 15. p.: 7–7. 23. p.: 8–10. 34. p.: 14–13. 43. p.: 18–15. 50. p.: 20–20. 58. p.: 23–24
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5

Tíz perccel a kezdés után érkezett a hír, hogy bizony többen kinnrekedtek az Elektromos-csarnokból, akkora volt az érdeklődés a Vasas-Kecskemét női kézilabdamérkőzés iránt. Ilyen sem mostanában történt utoljára...

A meccs előtt Tzintzis Alexandrát köszöntötték, aki a közelmúltban játszotta százötvenedik meccsét piros-kékben.



A teltháznak megfelelően remek hangulatban kezdődött a találkozó, igaz az első percekben úgy tűnt, a mieink jobban meg vannak a szeppenve, a vendégek hamar kétgólos előnyre tettek szert. Negyedóra után már nyugtázhattuk, hogy átvészeltük a kritikus kezdeti időszakot, Kovács Péter csapata szépen felvette a mérkőzés ritmusát, folyamatosan tapadtunk az ellenfélre.

Herr Anita magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőket, Hárs Adél a szélen villant többször, de Pados Mónika és Fekete Bozsána is fontos pillanatokban szólt hozzá egy-egy góllal a meccshez. Csupán emberelőnyben nem tudtunk mit kezdeni a sanszainkkal, ebben a Kecskemét sokkal hatékonyabb volt, de így is 12-12-es döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidő remekül kezdődött, gyorsan gólt szereztünk, ráadásul emberelőnybe is kerültünk, ez pedig megadta a folytatás alaphangját. Innentől kezdve mi diktáltuk a tempót, és nemsokára már hárommal is vezettünk, igaz csak rövid pillanatok erejéig. Az utolsó tíz percre fordulva már látszott, hogy itt nem lesz komolyabb megingás egyik oldalon sem, így az idegek és a szív dönt majd a győzelemről. Végül egyik sem következett be, hiszen nem született döntés, kaotikus pillanatokkal zárult a mérkőzés.

Az utolsó percben 24-24-nál mi támadtunk, úgy tűnt, elveszítjük a labadát, de Becséri Kitti végül lőni tudott, és átvettük a vezetést. A Kecskemét még felért, de hibáztak, a mieink már ünnepeltek, de a játékvezetők végül némi tanakodás után hétméterest ítéltek, amelyet értékesített is a vendégcsapat (25-25). A maradék öt másodpercben már nem történt érdemleges esemény, így megszereztük első pontunkat az NB I-ben.

A mutatott játék és hozzáállás alapján erre feltétlenül rászolgáltunk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


                                                                                   fotó: Vasas Attila


Hirdetések