Jenkei Dániel, 2017.10.29. | Röplabda

Nem sikerült mérkőzést nyernie a Vasas Óbudának a MEVZA-nyitókörben.

Pénteken Zágrábban nyitotta a Közép-európai Ligát a Vasas Óbuda, mindjárt egy magyar derbivel, hiszen a Nyíregyházával néztünk farkasszemet. A szabolcsiakat egy hete nagy csatában vertük a bajnokságban, ezúttal azonban elmaradt a siker. Az első és második szettet is mi kezdtünk jobban, sokáig vezettünk is, de a hajrában sűrűsödtek a hibák, így „máris” 0:2 volt az állás a mi szempontunkból. A harmadik játékrészt a változatosság kedvéért ellenfelünk kezdte pontosabban, öt ponttal is vezettek, de ekkor hirtelen változás állt be a pályán, és Simic vezérletével négy ponttal megnyertük a szettet. Mint kiderült, ez volt az utolsó fellángolás aznap, a negyedik szett ismét Szombathelyi Szandráéké lett, így a Nyíregyháza megérdemelten nyerte meg a meccset (1:3).

Tekintve, hogy a házigazda HAOK Mladost csütörtökön 3:0-ra verte a Nyíregyházát, a szombati meccsünk nem ígérkezett egyszerűnek a zágrábiak ellen. Az első játszmában akkora különbség alakult ki az ellenfél javára, hogy a végén csak azért tudtunk hajtani, hogy húsz fölé jussunk, de ez végül nem sikerült, 25-18-ra vesztettük el a szettet. A második játszmában nyújtottuk a hétvége legjobb teljesítményét, amelynek köszönhetően sikerült az egyenlítés. Utána viszont egy újabb 25-19-es, majd 25-18-es zágrábi részsiker következett, amely a meccs végét is jelentette. Ettől függetlenül ezen a mérkőzésen sokkal harcosabban játszott a csapat, mint a Nyíregyháza elleni vereség alkalmával, ennek a pozitívumnak Jókay Zoltán mester is hangot adott a találkozó után.


Fotó: vasasvolleyball.hu

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 1. FORDULÓ
Vasas Óbuda - Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-21, -18, 21, -21)


Zágráb, 30 néző. Vezette: Tomec, Novak (szlovénok)

Vasas: Durst 1, Török 7, Bodovics 8, Simic 16, Cappelli 12, Haneline 6. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská, Vietti 3, Ambrosio.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nyíregyháza: Kotormán 5, Matic 19, Vacsi 7, Valdez 13, Szombathelyi 7, Kalicanin 5. Csere: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Fernandez 7, Kundrák 1.
Vezetőedző: Horváth András


KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, 2. FORDULÓ
HAOK Mladost-Vasas Óbuda 3:1 (18, -21, 19, 18)

Zágráb, 50 néző. Vezette: Novak, Tomec (szlovénok)

HAOK:  Stimac 1, Kulic 21, Butigan 2, Lukatic 14, Volmut 9, Samadan 10. Csere: Rajkovic (liberó), Jurisic 12, Josipovic 3, Pavicic 2.
Vezetőedző: Sasa Ivanisevic

Vasas: Durst 1, Török 9, Bodovics 8, Simic 17, Cappelli 3, Haneline 15. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská 2, Vietti. Vezetőedző: Jókay Zoltán


Hirdetések