Dobos Sándor, 2017.10.26. | Jégkorong

Jól sikerült a bemutatkozása a három évig a Vasasban játszó hokisnak, gólt lőtt a WSHL-ben.

Az elmúlt három szezonban a Vasasban hokizott Szeghalmi Kevin, olyannyira, hogy klubunkból válogatták be az U18-as nemzeti együttesbe is.

Az új szezont viszont már az Egyesült Államokban kezdte, előbb a Las Vegas-i Storms csapata szerezte meg a játékjogát, ahol Gabe Gauthier kezei alatt dolgozott, de mivel nagyon gyorsan sikerült bizonyítania, a háromszoros Western States Hockey League-győztes Fresno Monsters junioregyüttese leigazolta („tradelte”). Ennél a klubnál a legendás Kevin „Killer” Kaminski foglalkozik a fiatalokkal, ez egy kiváló lehetőség tehát Kevin számára.

A 2000-es születésű játékos rögvest az első meccsen meghálálta a bizalmat, gólt szerzett – ez már csak azért is megsüvegelendő, mert ifikorú játékosok igen ritkán szerepelnek az efféle juniorligákban.

Ahogyan Szeghalmi Lászlótól, Kevin édesapjától megtudtuk, nem idegen az Egyesült Államok a fiatal hokis számára, hiszen mivel a család sokáig ott élt, már apró gyerekként elkezdett a sportággal foglalkozni, egy idő után pedig már tudatosan kereste a lehetőségeket, elvégre „ott lehet a legtöbbet fejlődni, ahol a hoki lakik”. Rendszeresen próbajátékokon vett részt, ahol a klubok szelektálnak, így került a Los Angeles Kings, a Las Vegas Storms, a Las Vegas Junior Wranglers, majd az Anaheim Ducks együtteséhez.

Érdekesség, hogy a Wranglersnél az a Rob Pallin pallérozta, fedezte fel, aki később a Fehérvár felnőttcsapatának edzője lett. Mivel a kinti játékosmegfigyelők folyamatosan hívták vissza a tehetséges játékost, és az évek is telnek, most ismét az Egyesült Államokban játszik, holott a család már idehaza él. Úgy érzi, meg kell adni az esélyt arra, hogy még magasabb szinten tudjon jégkorongozni.

„Nagyon jól érzem magam itt, örülök, hogy ennyire profi körülmények között készülhetek, edzhetek. De az biztos, hogy a Vasasban éreztem a legjobban magam, kiváló edzők mellett a hokis barátaim is hiányoznak. Ha lesz olyan, hogy visszatérés, azt a Vasasban képzelem el” – mondta Szeghalmi Kevin, aki egyébként a Valencia Flyers ellen lőtte első gólját.

Azt a találatot itt meg is lehet tekinteni.

D.S. 


Hirdetések