Dobos Sándor, 2017.10.25. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia hatodik vereségét szenvedte el az NB I/B-ben. 

NB I/B Piros-csoport, 7. forduló:

MTK Törökbálint–Vasas Akadémia 78-68 (29-23, 16-12, 18-10, 15-23)

Vasas: Katona R. 11, Peringer 7, Moravcsik 13, Steier 7, Andrássy G. 22. Csere: Boros 4, Völgyi 2, Kozma, Kiss B. 2. Edző: Lekli József

Fotó: Bornyi Márton/archív

Szoros első negyeddel kezdett a forduló előtt 13. helyen álló Vasas Akadémia a 9. MTK vendégeként Törökbálinton. Méghozzá Saeed Armaghani szakmai igazgató nélkül, a vezetőség ugyanis szerda délelőtt felmentette tisztségéből a szakembert.

A meccs elején tehát vezetett is a Vasas, sőt a szakasz derekához érve Katona Róbert hárompontosával ismét fordítani tudott, 19-18-as részeredményt felmutatva. Más kérdés, hogy ezt követően kicsit megléptek a kék-fehérek, hatpontos előnnyel zárták a negyedet.

A folytatásban is jobban célzott a hazai csapat, és így növelte előnyét, különösen élt Bihari Máté, Jakab Péter és Szabó Tibor, utóbbi pontjai mellett bőszen szedte a lepattanókat is. Nálunk Katona Róbert volt a legeredményesebb a szünetig 9 pontjával, Andrássy Gergely pedig 7 lepattanónál járt 20 perc után.

A félidei 45-35-ös állás még nem jelentett vészhelyzetet, ráadásul jól kezdődött a harmadik negyed, egy 9-2-es roham után 47-44-nél már csak három pont volt a különbség. Rá is kapcsolt az MTK, egy „laza” 13-0-s szériát produkált.

Ezzel megalapozta győzelmét, merthogy 18 pontos előnyt halmozott fel a negyedik szakasz kezdetére, a meccsben pedig ekkor már nem volt benne, hogy a Vasas Akadémia visszajöjjön.

A vége vereség (azért valamelyest kozmetikáztunk a végén), november 8-án Bonyhádra utazik csapatunk - ott lehet javítani a jelenlegi 1-6-os mutatón.

D.S.


Hirdetések