Dobos Sándor, 2017.10.25. | Jégkorong

A Vasas U20-as csapata vereséggel folytatta a Magyar Kupa-szereplését.

Magyar Kupa, selejtező, 3. forduló:

Vasas SC–DVTK Jegesmedvék 1-8 (1-3, 0-4, 0-1)
Gólszerzők:
Csiki A. (15.), illetve Galanisz (4.), Köllő (5.), Berta (9.), Berta (26.), Ivácson (26.), Ritó (32.), Tóth A. (33.), Tóth G. (50.)

Fotók: Vasas Attila

Tanulni szeretne, valamit tovább fejlődne a Magyar Kupában Ladányi Balázs és Revák Zoltán csapata, hiszen itt a felnőttek mezőnyében próbálja ki magát.

Az első selejtezős körben ez 13-0-s hazai vereséggel indult, akkor nem volt megfelelő a srácok hozzáállása a szakvezetés szerint, a következő, KHM elleni idegenbeli meccsen viszont már egészen más volt a helyzet. Akkor is kikapott ugyan a Vasas, de a 4-2-es vereség abszolút vállalható volt, főleg a mutatott játék miatt.

Nos, a harmadik mérkőzésen igazi nagyágyú, a MOL Liga tavalyi bajnoka volt a vendég a Jégpalotában, benne válogatott játékosokkal. Rögtön a 115-szörös magyar válogatott Galanisz Nikandrosz szerzett vezetést a 4. percben, egy perc múlva Köllő Roland duplázta meg az előnyt.

A Vasas Csiki Attila révén 0-3 után szépített, bizony jó hír volt, hogy a csapat betalált a DVTK kapujába. A 3-1-es első harmad után kevésbé sikeres második következett, hiszen emberelőnyeit kegyetlen pontossággal használta ki a miskolci csapat, a 33. percben már 7-1-re vezettek.

A harmadik harmadra Garbacz Mátét Farkas Gergely váltotta a kapuban, ő végül csak egy gólt kapott.

A Vasas SC 8-1-re maradt alul végül.

Ladányi Balázs vezetőedző rövid értékelése:

„Jó leckét kaptunk ezúttal is. Visszatérő hibáink vannak, amiket ki kell javítanunk. Ezek a hibák megvannak a juniorbajnokságban is, csak ott általában nem tudja az ellenfél kihasználni ezeket. A meccs elérte a célját, a srácok megtapasztalták, milyen a három éve magyar bajnok, szlovák csapatok ellen is győzni tudó DVTK ellen játszani, ráadásul voltak momentumaink is. Ettől a meccstől függetlenül jó formában vagyunk, folytatjuk tovább a munkát.”

D.S.


Hirdetések