Dobos Sándor, 2017.10.23. | Curling

A Vasas curlingesei öt csapattal vesznek részt a hazai versenysorozatokban, a vegyes csapat vb-n szerzett tapasztalatokkal a zsebben.

Ahogyan arról írtunk, a Szabó Gergely, Dencső Blanka, dr. Balázs Dávid, Tóth-Csősz Orsolya összeállítású, három vasasos curlingest felvonultató csapat képviselte a magyar színeket a svájci vegyes csapat világbajnokságon, ahol a négyes számára végül a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. (Balázs Dávid szerepel egyébként másik egyesületben).

Csősz-Tóth Orsolya, Balázs Dávid, Dencső Blanka és Szabó Gergely

Az egység skipje, Szabó Gergely így összegezte a champery-i vb-szereplést:
„Hála a Vasas támogatásának is, több külföldi versenyt is magában foglaló, sikeres felkészülés után vártuk a megméretést, nagy reményekkel. A csoportmérkőzések során először vereséget szenvedtünk a walesi válogatottól, majd legyőztük a japán csapatot. A címvédő oroszok ellen nem sikerült a bravúr, de ezután zsinórban három győzelem következett Észtország, Szlovénia és Horvátország legjobbjai ellen, amivel sikerült kiharcolnunk a 37 országot felvonultató világeseményen a legjobb 16 közé jutást. A nyolcaddöntőben az esélyesebb török válogatott érvényesítette a papírformát, így búcsúztunk a további küzdelmektől. Összességében elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, külön ki kell emelnem Blanka teljesítményét, aki szülés után 2 és fél hónappal is a csapat segítségére tudott lenni.”

A megszólíttatott Dencső Blanka szakosztály-vezetőként is helyt áll, őt kértük meg hát arra, tolmácsolja a csapatvezetők terveit, és azt, mi vár a Vasas SC curlingeseire a most kezdődő klubszezonban. Sok minden.

GForce:
A Vasas GForce nevű curlingcsapata a férfi országos bajnokság első osztályában szerepel. Hosszú évek óta ugyanazok a tagok alkotják, így Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely, ez pedig rutinossá teszi a gárdát, amely egy megfelelő felkészülés után ősszel a Magyar Kupa megszerzését tűzte ki célul. A tavaszi szezonban rendezendő magyar bajnokságon a dobogón szeretne végezni a csapat.

Szabó Gergely a G-Force-szal is nagyot alkotna

Hackers:
A Hackers tavaly megnyerte a női B ligt, így idén már ők is újra az A csoportban versenyeznek. Szarvas Mónika, Patonai Ágnes, Mercz Dóra, Tóth Teodóra és Major-Zámán Adrienn közül hárman is kismamák, így az idei cél az A ligás indulási jog megtartása.

Vasas Nők:
A Szentannai Ágnes vezette csapat idén is hasonló célokat fogalmazott meg, mint korábban, azaz a dobogós helyezések elérését a magyar bajnokságban.

A Vasas SC Titánok:
A társaság most először szerepel majd nemzetközi versenyen klubcsapatként, méghozzá december elején Kitzbüchelben. Mivel négyen is tagjai a magyar válogatottnak, ott lesznek január elején Finnországban, Lohjában. Aztán tavasszal a magyar bajnokság A osztályában küzdenek majd a fiúk Sárdi Péter vezetőedző irányításával, először felnőtt csapattag nélkül. Októberben a junior vb-kvalifikációs versenyen is érintettek lesznek a csapattagok, azaz Spiller Emilió, Kárász Benjámin Raul, Nagy Viktor, Kovács Botond, Tóth Dániel. Ketten egyébként érettségi mellett versenyeznek idén, mindketten tovább is akarnak tanulni felsőoktatási intézményekben.

Vasas Girling:
A cél a legjobb négy közé jutás a felnőtt női országos bajnokságban, míg az ifi ob-n a címvédés. Lényegében a Vasas Girling alkotja a leány ifjúsági válogatottat, így szeretnének jól szerepelni a lányok a januári világbajnokságon is.

A csapat tagjai: Joó Linda (skip), Dobor Regina (vice skip), Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna, edző: Bodor Gábor.
„Ne feledkezzünk meg vegyes páros világbajnoki ezüstérmeseinkről, Nagy Györgyről és Szekeres Ildikóról sem, ők 11 World Curling Tour eseményen vesznek majd részt, Szocsiban, Kitzbühelben, Dumfries-ben, Edmontonban, Geflében, Bernben, Budapesten, Zoetermeerben, Pozsonyban, Tallinnban és Rigában. Világbajnokságot és országos bajnokságot nyernének.
Jómagam Szabó Gergellyel szintén indulunk a vegyes páros országos bajnokságon, előtte felkészülési tornán is részt veszünk. Az ob-n a dobogó a célunk, csakúgy, mint a tavalyi junior ob győzteseinek, az így az A ligában induló Nagy Laurának és Spiller Emiliónak is” – foglalta össze a Vasas SC terveit Páthy-Dencső Blanka.

D.S.       


Hirdetések