Jenkei Dániel, 2017.10.21. | Röplabda

Ötszettes csatában diadalmaskodott a Vasas Óbuda Nyíregyházán.

NB I, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

Fatum-Nyíregyháza - Vasas Óbuda 2:3 (26, -25, -21, 24, -13)
Nyíregyháza, 200
néző.
Vezette: Tillmann, Adler

Nyíregyháza: Kotormán 2, Matic 19, Vacsi 7, Valdez 21, Szombathelyi 7, Kalicanin 15. Csere: I. Francesco, Tóth F. (liberók), Villám 3, Kundrák1.
Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Török 13, Bodovics 4, Simic 30, Cappelli 17, Haneline 22, Durst 2. Csere: Kiss G. (liberó), Kostelanská. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Továbbra sem teljes Jókay Zoltán csapata, így komoly kihívást jelentett a Nyíregyháza elleni idegenbeli rangadó. A szabolcsiak tavaly is komoly riválisnak bizonyultak, idénre viszont tovább erősödtek, többek között azzal a Tanja Maticcsal, aki ma is vezéregyéniség volt. Ennek ellenére az első szettet behúztuk, igaz, ehhez nem kevesebb, mint 28 pontra volt szükségünk.

A folytatásban sem engedték el egymást könnyen a csapatok, a második szettet a Nyíregyháza nyerte 27-25-re, majd mi jöttünk, és a sorminta folytatódott, így az ötödik szett tulajdonképpen a mi sikerünket ígérte. Persze ez nem számmisztika, hanem röplabda, így tenni is kellett a 3:2-es diadalért. Ebben a döntő szettben élen járt nálunk az olasz Cappelli, no meg a 30 pontig jutó bosnyák légiósunk, Simic. Az ő verzérletükkel 15-13-al miénk lett a játszma, ezzel fontos és értékes győzelmet szereztünk egy olyan csarnokban, ahol vélhetően a mezőny többsége meg fog izzadni a pontokért.


Fotó: Vasas Attila


Hirdetések