Jenkei Dániel, 2017.10.20. | Kézilabda

Kovács Péter csapata kulcsemberei hiányában is remekül küzdött Kisvárdán.

női kézilabda NB I, 5. forduló:
Kisvárda-Vasas SC 30-21 (10-8)
Kisvárda, 900 néző.
Vezette: Hantos, Rózsahegyi

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 1, Radojevics 2, Hakunova 3, Milanovic-Litre 4, Triscsuk 8 (2), Rocha 4. Csere: Dzsukeva, Balog J. (kapus), Dmitrovics 5 (5), Szabó V. 2, Mihovics, Umanec 1, Karacs.
Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter

Vasas: Győri B. – Hárs 1, Hanusz 1, Németh N. 2, Mester N. 2, Pados 4 (3), Rózsa N. 2. Csere: Tzintzis (kapus), Kocsis Á., Agovics 2, Szecsődi 2, Németh M., Fekete B. 1, Becséri 2, Hansághy 2, Lyngby.
Edző: Kovács Péter

Az eredmény alakulása: 10. perc: 2–3. 13. p.: 5–3. 22. p.: 6–7. 30. p.: 10–7. 36. p.: 14–9. 42. p.: 17–13. 45. p.: 20–13. 52. p.: 23–18. 55. p.: 26–20
Kiállítások: 6, ill. 18 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/3

Katona Liza, Herr Anita, Antóni Viktória. Bennük az a közös, hogy mind kulcsemberei a Vasas női kézilabdacsapatának, és kényszerűségből mindannyian hiányoztak a Kisvárda elleni meccsünkről. A csapat már csütörtökön útra kelt, így több mint egy teljes napot el tudtak tölteni közösen a meccs előtt a lányok, és ez bizony éreztette pozitív hatását a játékunkon is.

Az első félidőben gyakorlatilag egyenrangú partnerei tudtunk lenni a Triscsuk Krisztina vezette hazaiaknak, a szünetben csak két gól volt a hátrány (10-8), a tíz kapott gólt pedig remek védekezésről és kapusteljesítményről árulkodott.

A második játékrészben sem engedtük el a Kisvárdát, nem estünk össze, és néha bizony a játékvezetők is tettek arról, hogy ne tudjunk még feljebb zárkózni. A hajrára aztán a sok negatív hatástól kicsit elfáradtunk, a végére így kilenc lett közte (30-21), de összességében elmondható, hogy látszik a fejlődés a csapaton. Ez pedig elsősorban a Kecskemét elleni közelgő derbi miatt fontos.


                                                                                                    Fotó: Vasas Attila

Kovács Péter vezetőedző így értékelt a lefújás után honlapunknak: - Sokkal közelebb lehettünk volna, két fiatal játékvezetőt bíztak meg a mérkőzéssel, és érdekes aránybeli eltérések voltak bizonyos ítéletekben. Több mint a meccs negyedét emberhátrányban játszottuk, pedig semmilyen durvaság nem volt a játékunkban. Rengeteg hetest fújtak ellenünk, nem beszélve a passzív játékok megítéléséről. Természetesen nem feltételezek rosszindulatot, de úgy érzem, hátrányban voltunk ma ilyen szempontból is. Ettől eltekintve itt Kisvárdán agy lépést tettünk afelé, hogy igazi csapat legyünk, a lányok küzdöttek-hajtottak egymásért, sokáig szorossá tudtuk tenni, ami a két csapat játékosait összehasonlítva nagyon nagy dolog. A második félidőre felőrlődtünk, ezért is kaptunk több gólt, de tetszett, hogy néha tanácstalannak láttam az ellenfelet. Ehhez kellett a kapusaink bravúros teljesítménye is. Nem kell szégyenkeznünk, megyünk tovább!


Hirdetések