Jenkei András, 2017.10.20. | Ökölvívás

Két dunántúli helyszínen léptek szorítóba a Vasas-Süllős öklözői, sikeresen.

Szeptember végén Nagykanizsán rendezték meg a  serdülő országos bajnokságot. A Vasas-Süllős Boxing Team három versenyzővel képviseltette magát a négy napos versenyen. Az 52 kg-os Tóth-Szabó Vilmos egy sikerelt megharcolt mérkőzés utána második körben búcsúzott, és az ökölvívás világába csak nemrégiben belekóstoló 62 kg-os Horváth Szilveszterrel együtt az ötödik helyen zártak.
Az augusztusban korosztályos Eb-bronzot szerző Dudás Zsolt (105 kg) viszont szépen menetelt, két összecsapásán összesen nem töltött egy percet sem a ringben, az eredményhirdetéskor magyar bajnokként a dobogó legfelső fokára állhatott.


Dudás Zsolt a dobogó legfelső fokán

Október első hétvégéjén Bükfürdő adott otthont a női bajnokságnak, ahol népes csapatot, hat főt nevezett a Vasas-Süllős. A junior, az ifjúsági és az elit korosztályban egyaránt ketten-ketten képviselték a piros-kék színeket.
Közülük Reményi Adriennt az első mérkőzésén nem engedte a küzdőtérre az orvos, így ő ezúttal nem adhatott számot tudásáról, a többiek viszont valamennyien döntőt vívhattak.
A juniorok 66 kg-os súlycsoportjában Varasdi Vanda a nála egy évvel idősebb, korosztályos Eb-érmes ellenfelével nem igazán tudott mit kezdeni, és így az ezüst maradt a számára.
A ifjúságiak 64 kg-osok mezőnyében viszont nem volt kérdéses, hogy melyik klub viheti haza az aranyérmet, hiszen a döntő előtt mindkét sarokban vasasos lány, Sinkó Eszter illetve Békési Karina állt. Kettejük összecsapása után Békési nyakába került az arany, Sinkóéba az ezüst.


 A Vasas-Süllős küldöttsége

Az elit mezőnyben 51 kg-ban Böde Anita egy meccset vívott, ahol a tavalyi magyar bajnok volt az ellenfele. Az OB legszínvonalasabb összecsapásán a harmadik menetet sikerült is hoznia, ám az első kettőben ellenfel volt a jobb így számára ezúttal az ezüst jutott. Csakúgy mint 64 kg-ban Benke Sárának, aki hosszú sérülés után tért vissza és ezért ezen a versenyen a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb indult. Az első mérkőzésén egy, a hazai pálya előnyét élvező lányt vert magabiztosan, a fináléban aztán szoros meccsen, vitatható vereséget szenvedett.

Ráth Miklós vezetőedző elégedetten nyilatkozott a két versenyről. Külön kiemelte Dudás Zsolt teljesítményét, aki véleménye szerint egyre képzettebb ökölvívást mutat, egyértelműen kezd beérni nála az edzőteremben elvégzett munka, a lányoktól pedig már a közeljövőben további előrelépést vár.
A szakosztály legközelebb Egerben a junior OB-n mutatja meg magát. Szép reményekkel (Kozák Renátó) és szép számú küldöttséggel, kilenc fővel utazunk a hevesi megyeszékhelyre. 
 

 


Hirdetések