Dobos Sándor, 2017.10.14. | Kosárlabda

Vereséggel folytatta az NB I/B Piros-csoportjában a Vasas Akadémia csapata.

NB I/B Piros-csoport, 5. forduló:

Tehetséges Fiatalok BP – Vasas Akadémia 68-53 (16-10, 17-13, 14-18, 21-12)

Vasas: Boros 14, Moravcsik 8, Andrássy 6, Peringer 10, Katona R. 6. Csere: Steier, Kovács B. 3, Kozma, Csík, Barócsi, Völgyi, Kiss B. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József


                                                     fotó: Bornyi Márton (archív)

Amolyan rangadóra volt hivatalos a Vasas Akadémia és a Tehetséges Fiatalok Basketball Players (TF Budapest) csapata a Sport11 csarnokba, nehéz volt tehát eldönteni ki játszik hazai pályán.

Tavaly ezt a két gárda vívta a Hepp-kupa döntőjét, de korábban is sok nagy csatát élt meg a két fél, így valóban presztízsmérkőzés volt a szombati. A vasasbasketball.hu emlékeztet arra is, hogy két meghatározó játékosunk, Moravcsik Áron és Katona Róbert az ellenfélnél volt pár éve kihagyhatatlan játékos, de Barócsi Ádám is a TF-Budapesttől érkezett hozzánk, azaz sok közös szál fut össze a két brigád történetében.

Nos, bár az első kosarat Boros révén a mieink szerezték, 9-3-nál már az első nagyobb hazai részelőnyt jegyezhették fel, a hatpontos különbség megmaradt a negyed végére is. Andrássy kosarával 20-16-ra zárkózott a Vasas a 14. percben, de az ellenfél mindig egy kicsit rátett a lapátra, 29-18-nál már 11 pont volt a differencia.

A zárószakaszra viszont csak 47-41-gyel kezdtek neki a csapatok, benne volt a lehetőség a fordításra, ám ez végül nem jött össze.

A vége 15 pontos vereség, várni kell tehát a második győzelemre.


Hirdetések