Jenkei Dániel, 2017.10.13. | Klub

Ferenczi István vasárnap nekivág a 32. Spar Budapest Maratonnak, de nem csak érte izgulhatunk vasasos szempontból.

Ferenczi István benevezett a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál 42 kilométeres távjára. A 40 éves, kilencszeres válogatott, kétszeres magyar bajnok játékos, a Vasas labdarúgóinak erőnléti edzője, így pontosan tudja, mi is szükséges egy ekkora táv teljesítéséhez. Az edzések és a labdarúgással járó rendszeres mozgás mellett két éve foglalkozik külön a hosszútávfutással is.
Természetesen egy maratonra külön is kell készülni, hisz csak az edzéseink ideje alatt megtett kilométerek száma nem lenne elég a teljesítésére. Az elmúlt két évben már ötször is lefutottam a távot az ország különböző pontjain. Ideje, hogy most már nekifeszüljek Magyarország legnagyobb szabású maratonjának, a sokezres tömeget vonzó 32. SPAR Budapest maratonnak".

Ferenczi István eddigi legjobb eredménye 3 óra 30 perc, mely időt tavaly futotta. Idén félmaratonokat, illetve egy 30 kilométeres távot teljesített, így az október 15-i lesz az idei első maratoni versenye, ahol szeretné egyéni csúcsát megjavítani. A lakhelyén, Solymáron, számára nagyon ideálisak a főleg dombos, emelkedős körülmények, de néha a Margitszigetre is kilátogat egy-egy szigetkör teljesítésére, illetve az otthonától 20 kilométerre található Fáy utcába, a munkahelyére is gyakran futva teszi meg az utat.
"A futással soha nem voltak gondjaim, mindig is szerettem. A bakancslistámon régóta szerepel a New York Marathon teljesítése is. Nagyon szeretem a versenyek nyüzsgő hangulatát, tetszik a futóközeg és jó a közösség".

Ferenczin kívül a profik között, az országos bajnoki mezőnyben is lesz vasasos érdekeltség: Jenkei Péter 2015-ben a második, 2016-ban a harmadik helyet szerezte meg a Budapest Maratonon, így joggal bízik idén is a jó szereplésben. Rajta kívül Molnár Ákos próbál szerencsét a férfiak mezőnyében, a nőknél pedig a húga, Molnár Enikő került fel az ob-rajtlistára.

A maratoni verseny vasárnap reggel 9.30-kor indul a Városligetből.


Jenkei Péter és Ferenczi István


Hirdetések