Dobos Sándor, 2017.10.12. | Curling

A Vasas SC curling szakosztályának három sportolója is ott van a svájci világbajnokságon.

Champéryben rendezik a curlingezők vegyes csapat világbajnokságát, a torna múlt pénteken kezdődött. A magyar csapat az A csoportban szerepel, méghozzá a Tóth-Csősz Orsolya, Páthy-Dencső Blanka, Balázs Dávid, Szabó Gergely összeállításban – az együttesből Balázs Dávid kivételével mindenki a Vasas SC sportolója.

A képen Páthy-Dencső Blanka (Fotó: Alina Pavlyuchik/WCF)

Páthy-Dencső Blanka a csoportmérkőzések után adott egy kis helyzetjelentést a mieink eddigi teljesítményéről:

„Azért lehetünk most itt a világbajnokságon, mert januárban mi nyertük a magyar bajnokságot. Akkor még csak én és Orsi voltunk a Vasas versenyzői, ma már Gergő is az, köszönjük a klub támogatását. A vegyes csapat vb egyik sajátossága, hogy nagyon korán rendezik. A Kamaraerdőben lévő pályánk augusztus végén nyitott meg, október 7-én meg már éles verseny kezdődött, azaz épp arra volt elég ez a pár hét, hogy az ember felidézze a tudását a nyári szünet után. Ez a mi csapatunk első vb-je, Gergő tavaly az Európa-bajnokságon skip volt, míg Dávid és én korábban vettünk részt Eb-ken. A mostani vb-n kezdetben nagy volt bennünk az izgalom, de most már egyre magabiztosabbak vagyunk. Jó lenne még meccset nyerni, mert ez eddig egyetlen magyar csapatnak sem sikerült” – szólt az összegzés.

A 37 nemzetet felvonultató svájci vb-n valóban jól szerepel a négyfős társaság, hiszen másodikként jutott tovább Oroszország mögött a csoportjából. Az eddigi két vegyes csapat világbajnokságon egyaránt az egyenes kieséses szakasz első fordulója jelentette a végállomást a magyar indulók számára – most ezt a sorozatot szakítanák meg a mieink.

Szabó Gergely, Páthy-Dencső Blanka, Balázs Dávid, Tóth-Csősz Orsolya

A következő mérkőzés, már az egyenes kieséses szakaszban, pénteken vár a „vasasos” magyar csapatra.

Vegyes csapat világbajnokság, Champéry:

Wales-Magyarország 7-5
Magyarország-Japán 6-5
Magyarország-Oroszország 3-6
Magyarország-Észtország 10-3
Szlovénia-Magyarország 5-8
Magyarország-Horvátország 6-2

D.S.


Hirdetések