Jenkei Dániel, 2017.10.05. | Kajak-kenu

Kajakozónkat ötödik világbajnoki címe után ismerte el a sportág vezetése.

A nyári racicei világbajnokságon aranyérmes lett a női kajaknégyes, a hajóban a vasasos Takács Tamarával és Vad Ninettával. Utóbbi számára különösen becses volt a medál, hiszen már ötödik alkalommal ünnepelhetett világbajnoki címet.
Ez kajak-kenuban örökös bajnoki titulusal jár, a szakági szövetség ma szezonértékelő sajtótájékoztató keretében adta át az elismerést. Sportolónk a magyar kajak-kenu dicsőségfalára is felkerült, Hüttner Csaba szakmai vezető pedig a csapatemberi kvalitásait emelte ki, nem véletlenül, hiszen Ninetta mind az öt vb-elsőségét csapathajóban érte el.
Vártam, hogy eljöjjön ez a pillanat, ráadásul szerencsés voltam, mert idén csak én lettem örökös bajnok, így kiemelt figyelmet kaptam. További fokozatok már nincsenek a vb-címek után járó kitüntetésekben, de ha valaki olimpiát nyer, akkor felvésik a falra az ötkarikát is a neve mellé. Szóval adott a cél!” - mondta el a vasassc.hu-nak Vad Ninetta.

Ezután pedig arra kértük, hogy tekintsen vissza egyenként is az aranyakra:

  • 2013, női K4 500: "Újonc voltam a női négyesben, ráadásul olimpiai számban, így hatalmas terhet jelentett számomra az elvárás, hogy velem is tudjon nyerni Kozák Danuta, Szabó Gabi és Fazkes Kriszta. Sikerült, és ez nagyon kedves emlék."
     
  • 2013, 4x200-as váltó: "Nagy meglepetésre váltóban is tudtunk nyerni, a négyeshez képest annyi változás volt, hogy Szabó Gabi helyett Janics Natasa került ebbe az egységbe."
     
  • 2014, K4 500: "Itt már eggyel rutinosabban ültem a hajtóban, a Szabó-Kozák-Kárász-Vad négyessel szinte kötelező elvárás volt az arany."
     
  • 2014, K2 200: "Kárász Annával párosban is nyertünk 200 méteren, mi hittük el legkevésbé, annyira rosszul rajtoltunk. A célban egy fotós szólt ránk, hogy örüljünk." 
     
  • 2017, K4 500: "Talán ez a legkedvesebb, most nem minket tartottak esélyesnek, de bizonyítottunk."


Hirdetések