Dobos Sándor, 2017.10.04. | Vízilabda

Nem sikerült legyőzni az UVSE-t az OB I első fordulójában, 10-10 lett a vége a Hajós-uszodában.

OB I., A-csoport, 1. forduló:

UVSE–VasasPlaket 10-10 (3-2, 1-0, 3-4, 3-4)
Hajós-uszoda, vezette: Petik, Berki

UVSE: Laboncz – Korényi 2, Major 2, Keresztúri, Baksa B. 2, Tóth Z. 2, Vogel Soma. Csere: Knézy 1, Rábavölgyi, Korbács, Kibédi, Szentesi D. 1, Németh. Vezetőedző: Németh Zsolt

Vasas: Jónás – Bencz, Miklós, Bóbis 2, Babay, Simon H. 2, Hőna 1. Csere: Sélley-Rauscher, Burián 2, Takács B., Marnitz G. 1, Steinmetz Á. 2. Vezetőedző: Földi László

Fotó: Vasas Attila

Előzetesen egy talán könnyebb mérkőzésre számított a VasasPlaket, elvégre a legutóbbi szolnoki Magyar Kupa-selejtezőn sikerült magabiztosan megverni az UVSE csapatát. Jól tudjuk, hogy ez persze semmit sem jelent, a szakvezetés jelezte is, hogy a szerdai egy teljesen más mérkőzés lesz, mégis, az erőviszonyok a mieink sikerét vetítették elő.

Ehhez képest nagyon rosszul indult a mérkőzés, nem is azért feltétlenül, mert a hazaiak szereztek vezetést (hiszen ezt követően Bóbis Máté egyenlített), hanem azért, mert a találkozó első felében nem sikerült megfelelő ritmust találni a játékunknak, ráadásul az UVSE könnyű gólokat szerzett.

Először 3-2-es hazai vezetésnél ijedhettünk meg időlegesen, hiszen egy időkérést követően a 4-2-ért támadhatott Németh Zsolt csapata, és Baksa Benedek meg is lőtte a negyedik hazai gólt. A Vasas akkor azért nem járt már háromnál, mert kimaradt egy 5 méteres – mint később kiderült, ez volt ez első kimaradt büntető, követte még egy.

5-2-re vezetett már az UVSE a harmadik negyed elején, de egy kis veszekedés után (Földi László fogalmazott így utólag) sikerült rendezni a sorokat, és átmenetileg jelezni, ez így nem mehet tovább. Bóbis Máté, majd Steinmetz Ádám két gólja révén egyenlítettünk.

Tóth Zoltán azonban ismét egy könnyű góllal jelentkezett, így gyorsan szertefoszlott a lendület, igaz, ezután legalább sikerült rendre egyenlíteni. Sőt, Bóbis góljával a negyedik negyedben először vezetett a Vasas, 9-8 volt ekkor az állás, és a végén joggal gondolhattuk, fordul a kocka. Ezt erősítette meg Burián Gergely gólja, a zárópercre 10-9-es vezetéssel hangolódhattunk.

Csakhogy nem zárult le a mérkőzés, egy némileg jóindulattal a hazaiaknak megadott emberelőnyt Korényi Balázs 50 másodperccel a vége előtt kihasznált, 10-10.

Döntetlen a vége, ez pedig a VasasPlaket számára csalódást keltő rajt. Szerencse viszont, hogy nincs idő a sopánkodásra, szombaton már a Debrecen ellen lehet javítani, a Komjádi-uszodában!

Földi László vezetőedző:

„Saját magunk miatt voltunk eredménytelenek. Az első két negyed egyszerűen elment, elúszott. Bizonytalanok voltunk, nem jól használtuk ki a helyzeteinket, kimaradt két fontos időben kapott 5 méteres. Nem játszottunk jól, és utána az jött, ami ilyenkor szokott jönni: a ziccerek sem mentek be, kapufát lőttünk, a kapus védett. Nem lehet még egy ilyen csapat ellen sem elengedni két negyedet, ezen változtatni kell. Probléma a fejekkel van, semmi mással, hiszen elmondtam a srácoknak, hogy ez a meccs nem olyan, mint a szolnoki. Ahhoz, hogy olyanná váljon, ahhoz ugyanúgy kellett volna hozzáállni. Ott a második negyedben kezdtünk el keményen játszani, itt csak a harmadikban, ez nem elég. Egy meccs négy negyedből áll. Amikor úgy nézett ki, hogy fel tudunk állni, akkor pechünk volt, pedig úgy éreztem, hogy a végén meg tudjuk fordítani a meccset. Nem sikerült, sajnálom.”

További eredmények a csoportban:

AVUS Szombathely-Szolnoki Dózsa 3-23 (0-6, 2-7, 0-5, 1-5)
Debrecen-MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 8-12 (3-3, 1-2, 1-3, 3-4)

A B csoportban:

Tatabánya-Contitech-Szeged 9-6 (2-3, 2-3, 3-0, 2-0)
PVSK-Mecsek-Füszért-PannErgy-Miskolci VLC 8-9 (1-0, 1-4, 3-3, 3-2)
Metalcom-Szentes-ZF-Eger 4-6 (1-2, 0-3, 0-1, 3-0)
RacioNet-Honvéd-A-Híd-OSC-Újbuda 12-6 (2-1, 3-2, 5-3, 2-0)

A Kaposvári VK-PQS-Ferencváros Waterpolo találkozót december 15-én rendezik.

D.S.


Hirdetések