Dobos Sándor, 2017.10.01. | Kosárlabda

Megszerezte első sikerét az NB I/B Piros-csoportjában a Vasas Akadémia férficsapata.

NB I/B, Piros-csoport, 4. forduló:

Vasas Akadémia-Vásárhelyi Kosársuli 82-79 (20-18, 19-20, 17-19, 26-22)

Vasas: Katona 17/9, Moravcsik 15/3, Boros 9, Andrássy G. 15/3, Peringer 14. Csere: Kiss B. 2, Kozma, Völgyi M. 8, Kovács B. 2, Bencsik, Barócsi. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József

Három vereséggel állt Saeed Armaghani és Lekli József csapata a másodosztály Piros-csoportjában, fiatal keretünk szombaton a Sport11 csarnokban fogadta a Hódmezővásárhely együttesét.

Nagy kérdés volt a szezon előtt, mikor sikerül majd áttörni a rutintalanságból fakadó gátat, mikor lesz olyan mérkőzése a csapatnak, amely végén képes lesz bravúrt végrehajtani, és a kiélezett szituációban a megfelelő döntést meghozni. A korábbi három bajnokin ez még nem sikerült, most viszont egy végig kiegyensúlyozott találkozón "észnél volt" a társaság. 

A győztes kosár Andrássy Géza révén az utolsó másodpercben esett, érdekesség, hogy korábbi 4 triplakísérlete egyaránt sikertelen volt. Ez nem.

Megvan tehát az első siker, folytatás október 14-én, a Tehetséges Fiatalok BP ellen. 

Saeed Armaghani szakmai igazgató értékelése:
"Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert a vásárhelyi csapat nagyon jó erőkből áll. Ráadásul egy olyan szerkezettel állnak fel, ahol nincsenek igazán magas játékosok a magas posztokon sem. Azok viszont, akik ezeken a posztokon játszanak, nagyon jól támadnak, erre kellett valamit kitalálni, ez volt a kulcs. Kiélezett meccs volt, felváltva vezettünk, végül két másodperccel a vége előtt egy begyakorolt figurát vettünk elő, amelynek végén az utolsó másodpercben sikerült egy triplát dobnunk, és azzal megnyerni a meccset. Nagyon kellett, sokat is tettek érte a játékosok."

D.S.


Hirdetések