Dobos Sándor, 2017.09.30. | Jégkorong

A Vasas SC megnyerte hétvégi második bajnokiját az osztrák juniorligában.

Erste Bank Young Stars League, 7. forduló:

Vasas SC–EHC LIWEST Linz 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
Gólszerzők
: Rózsa (20.), Csiki (52.), Varga T. (55.), Szlama (56.), illetve Brunner (15.), Gaspar (44.)

Más jellegű találkozót vívott szombaton délután a Vasas a péntekihez képest, merthogy jó pár meghatározó játékos állt ezúttal rendelkezésre. Szlama Dániel, Varga Tamás és Rózsa István is ott volt a keretben, s lám, végül mindannyian góllal járultak hozzá a győzelemhez.

Nem is akármilyen forgatókönyv mellett született meg a siker, hiszen a linzi vezetőgól után bár Rózsa egyenlített az első harmad utolsó percében, ezt követően sokáig csak gyűrték egymást a felek.

Aztán az 52. perctől beindult a Vasas-henger: előbb Csiki Attila, majd Varga és Szlama talált be, ezzel megfordítva az állást. A Linz a másik csoport élcsapatának számít, értékes tehát ez a mostani siker.

A Vasas SC vasárnap 10 óra 10 perctől az Innsbruck ellen játssza eheti negyedik mérkőzését!

Fotók: Vasas Attila

Czakó Barna a mérkőzés után:
„Összességében egy jó meccset játszottunk, uraltuk a játékot szinte az egész 60 perc alatt. Látszott, hogy a tegnappal ellentétben ma teljes kerettel tudtunk kiállni, ezt az is bizonyítja, hogy a tegnapi hiányzók közül ma hárman gólt is lőttek. Fontos 3 pontot szereztünk és reméljük, holnap is hasonlóan sikeresek leszünk!”

Csiki Attila így összegzett:
„Ma végre megjöttek a hiányzóink, így szinte teljes kerettel tudtunk kiállni. A tegnapi vereség után szerintem mindenki bizonyítani akart, nagyon akartuk ezt a meccset. Az eleje nem úgy sikerült, ahogy terveztük, nem jöttek a gólok, amiket vártunk magunktól. Szerencsére nem szegte a kedvünket, hogy az első gólt az ellenfél szerezte. Mentünk tovább a terv szerint, sikerült is kiegyenlíteni, kétszer is ráadásul. Aztán a harmadik harmadban sikerült megmutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és sikerült itthon tartani a három pontot. Nincs sok időnk örülni, mert holnap délelőtt már játszunk is, és ott is be akarjuk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk.”

D.S.


Hirdetések