Dobos Sándor, 2017.09.28. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia harmadik bajnoki mérkőzését is elveszítette az NB I/B Piros-csoportjában, de remekül helyt állt.

NB I/B, Piros-csoport, 3. forduló:

Nagykőrösi Sólymok–Vasas Akadémia 81-70 (19-17, 21-18, 18-21, 23-14)

Vasas Akadémia: Moravcsik 7/3, Katona R. 24/15, Boros 13/3, Andrássy 9/3, Peringer 2. Csere: Kovács -, Kozma 4, Kiss 11/3, Barócsi -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József

A Vasas Akadémia harmadik bajnokiját pazarul kezdte, hiszen 12-0-ra vezetett Nagykőrösön, a jóval esélyesebb hazaiak ellen. Aztán a hazaiak szép lassan átvették az irányítást, s bár a negyedik negyedben újra közel voltunk a bravúrhoz, az végül elmaradt.

Fotó: Bornyi Márton/archív

Saeed Armaghani szakmai igazgató mondja el, miért nem sikerült megnyerni a mérkőzést:
„Nagyon jól kezdtünk ezúttal, hiszen 12-0-ra elhúztunk, koncentráltunk, támadásban és védekezésben is jól ment minden. Aztán megtört ez a lendület, aminek két fő oka volt. Az egyik, hogy játékosaink kevés tapasztalattal rendelkeznek, így be kell őket forgatni a mérkőzéseken, ami azt eredményezi, hogy nem tudják egyenletesen ugyanazt a ritmust diktálni. A másik ok, hogy két magas játékosunk is faultproblémákkal küzdött elég korán, így őket is forgatni kellett. A Nagykőrös tele van nagyon tapasztalt játékosokkal, erős a keretük, így kegyetlenül kihasználták ezeket a kihagyásokat. A végén megvolt az esély a győzelemre, de szintén a rutin hiánya miatt egy-két fontos szituációban hozott rossz döntés elég volt ahhoz, hogy a hazaiak megnyerjék a mérkőzést. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, ami főleg azért volt biztató, mert sérültjeink is voltak. Bízunk a fejlődésben.”

A statisztikusok számára kis érdekesség, a Vasas Akadémia eddigi bajnoki eredménysora így fest: 72-81, 71-81, 70-81.

A Vasas Akadémia következő mérkőzését a Sport11 csarnokban játssza szombaton, a Vásárhelyi Kosársuli ellen, 18:30-tól. Reméljük, a fenti eredménysor kicsit megszépül majd.

D.S.


Hirdetések