Dobos Sándor, 2017.09.27. | Jégkorong

A KMH Budapest ugyan 4-2-re megnyerte a szerdai kupameccset, a Vasas SC juniorcsapata jól küzdött a találkozón.

Magyar Kupa-selejtező, 2. forduló:

KMH Budapest–Vasas SC 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Gólszerzők:
Nagy P. (6.), Dorner (27.), Baranyai (34.), Kőrösi (47.), illetve Szlama (40.), Oroszi (60.)

A második Magyar Kupa-selejtezőjét játszotta a Vasas SC U20-as együttese szerdán, a Tüskecsarnokban. Ebben a kiírásban azért indult el juniorcsapatunk, hogy felnőtt keretek ellen mérje le, hol tart játékban, felkészültségben, tempóban.

A Fehérvári Titánok ellen egy mérsékeltebb hozzáállás után 13-0-s vereséggel kellett megbarátkozni, a KMH Budapesttel vívott mérkőzés után viszont járt a pacsi a srácoknak a szakvezetéstől.

A két juniorkeret egyébként épp legutóbb, vasárnap csapott össze a juniorbajnokságban, ott 5-1-re nyertünk. A szerdai más tészta volt, hiszen egy olyan csapat ellen kellett bizonyítani, amely tavaly legyőzte a Fehérvárt, és amely további három Erste Ligában szereplő felnőtt játékossal erősödött erre a szezonra.

A KMH érezhette a hazai pályát a meccsen, a Vasas SC viszont ezzel együtt is remekül küzdött, hajtott, s bár akadtak hibák, nem kell szégyenkeznie a 4-2-es végeredmény miatt. A két gól közül különösen az első volt látványos, szép adogatás után talált a kapuba Szlama Dániel. A másodikat Oroszi Álmos szerezte a 60. percben, jó helyzetfelismerő-képességének is köszönhetően.

A KMH tehát behúzta a meccset, a mieink pedig jó játékkal hangoltak a hétvégi menetre – az EBYSL-ben pénteken (Salzburg), szombaton (Innsbruck) és vasárnap (Linz) ellen lép jégre, a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, mert egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésen. Méltó ellenfelek voltunk ezúttal. A kupaindulással az volt a célunk, hogy a játékosok megérezzék, mire van szükség a felnőtt bajnokságban. Fontos, hogy egy életre elfelejtsenek olyan berögződéseket, amelyek ebben a korban megvannak, de nem vezetnek eredményre. Ezek egyike, hogy minden külső körülményt ki kell zárni ahhoz, hogy egy csapat eredményes legyen, nem szabad, hogy energiát és összpontosítást pazaroljanak el a srácok értelmetlenül. Tudtuk, hogy nem az eredmény lesz a fontos ezeken a mérkőzéseken, ma sem az volt. Jó felkészülés volt ez a találkozó a hétvégi feladatok előtt.”

Tornyai Gábor a mérkőzés után:

„Szerencsére most sokkal gyorsabban kezdtük a meccset, mint a Fehérvári Titánok ellen, jól álltunk bele. Ez meglátszott az eredményen is, de főleg a játék képe volt szerintem is biztató. Ha nem lett volna az az egy-két hullámvölgy és hiba, akkor akár a pontszerzés is összejöhetett volna. Jó ugródeszka volt ez a meccs a hétvége előtt, a fejeknek is jót tett. Kemény három meccs elé nézünk, fizikálisan is, igaz, a többi csapat is több mérkőzést játszik majd. Jó úton haladunk, a hétvégén is a lehető legtöbbet ki akarjuk hozni magunkból.”

D.S.


Hirdetések