Dobos Sándor, 2017.09.26. | Sportlövészet

Gáspár Lalitáék szépen szerepeltek a sportlövők országos bajnokságán.

A közelmúltban a Mexikói úti lőtéren rendezték meg a sportlövők országos bajnokságát, ahol a Vasas-APLE versenyzői is ott voltak. Igen nagy reményekkel érkeztek a hölgyek a felnőtt és a junior ob-ra is, hiszen a legtöbb számban ők voltak a címvédők.

Kovács Tibor szakosztály-igazgató foglalta össze az ob-n történeteket:

„Védőként érkeztünk az országos bajnokságra, hiszen a felnőtt mezőnyben női puskában és a 3x20-as összetett versenyben is címvédők voltunk mind egyéniben, mind csapatban. A cél az volt, hogy újra megnyerjük ezeket a számokat, szerencsére a 3x20-as összetett versenyben ismét győzni tudtunk a Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória összeállításban. Ráadásul mindhárman 70 fölött lőttek, ez nagyon ritkának számít, komoly eredmény tehát az övék. Egyéniben Gáspár Lalita ezüstérmes, Kozma Nikolett bronzérmes lett, míg Hurai Viktória a negyedik helyen zárt.

Sajnos, a 60 fekvő csapatversenye nem sikerült jól a számunkra, dobogóra sem kerültünk, a lányok nem vették eléggé komolyan ezt a programot, talán azért, mert nem olimpiai számról van szó. Nekünk ezzel együtt fontos verseny, így egy hosszabb beszélgetés után úgy mentünk neki a junior ob-nak, hogy ott mindenképp javítunk. Így is lett, megnyerte a Vasas-APLE a csapatversenyt. A 3x20-as csapatversenyben viszont egyetlen körrel alulmaradtunk az UTE-val szemben.”

Érdekesség, hogy a felnőtt ob-n standard puska fekvő (30) kategóriában Szalai Fatime révén egy újabb aranyérmet nyert a Vasas-APLE, ezt a viadalt az első osztályú minősítéssel még nem rendelkező versenyzők számára írják ki.

Elindultak egyébként a junior ob-n a fiúk is, ők először tették ezt meg, még nem lőttek ilyen szintű versenyen. A cél a tapasztalatszerzés volt, hogy belekóstoljanak a versenyszituációkba, hogy később felkészültebbek legyenek ebben a helyzetben.

Kovács Tibor szerint összességében sikeres volt a két országos bajnokság, hiszen a 21 megszerezhető aranyéremből 11-et a Vasas-APLE vagy az APLE-Vasas versenyzői gyűjtöttek be.

Felnőtt országos bajnokság:

Nők, kisöbű sportpuska, 3x20 összetett:

2. Gáspár Lalita (Vasas-APLE)
3. Kozma Nikolett (Vasas-APLE)
4. Hurai Viktória (Vasas.APLE)

Nők, kisöbű sportpuska, 3x20 összetett, csapatverseny:

1. Vasas-APLE (Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória)

Standard puska, fekvő 30:

1. Szalai Fatime (Vasas-APLE)

Junior országos bajnokság:

Leányok, kisöbű sportpuska 3x20 összetett:

1. Gáspár Lalita (Vasas) 446,9
2. Toma Dorina (UTE) 443
3. Dénes Eszter (UTE) 432,4
4. Kozma Nikolett (Vasas) 422,8
5. Hurai Viktória (Vasas) 403,7

Csapatverseny:

1. UTE 1685
2. Vasas (Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória) 1684
3. PVLK 1629

Leányok, kisöbű sportpuska, 60 fekvő:

1. Gáspár Lalita (Vasas) 612,6
2. Dénes Eszter (UTE) 612,6
3. Szalai Fatime (Vasas) 611,2

Csapatverseny:

1. Vasas-APLE (Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória)
2. UTE
3. PVLK

D.S.


Hirdetések