Dobos Sándor, 2017.09.25. | Kosárlabda

Nem sikerült még megszerezni az első győzelmet az NB I/B Piros csoportjában. A Pécs egy kicsivel jobb volt.

NB I/B, 2. forduló:

Vasas Akadémia–PVSK-Kronosz Kiadó 71-81 (21-25, 24-21, 18-17, 8-18)

Vasas Akadémia: Moravcsik 2, Katona R. 16/12, Boros 12/3, Andrássy 10, Peringer 20. Csere: Kozma 4/3, Steier 7/3, Völgyi, Kiss. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József

Fotó: Bornyi Márton

A Vasas Akadémia második bajnoki mérkőzését játszotta a hétvégén, nem is akármilyen ellenféllel szemben. A tavalyi és az azt megelőző U20-as bajnokság győztese, a PVSK látogatott a Sport11 csarnokába, és végül 10 pontos győzelemmel távozott onnan.

Saeed Armaghani csapatában Völgyi Marcell és Moravcsik Áron sérülten játszott a mérkőzés nagy részében, ezt pedig egy olyan fiatal együttes, mint a miénk, nehezen bírja el. Ráadásul a pécsieknél Demeter Attila extra teljesítményt nyújtott, 26 pontig jutott. Ki kell emelni persze Peringer Balázst, ő 20 pontig és 9 lepattanóig jutott – emlékeztet a vasasbasketball.hu oldal.

Javítani Nagykőrösön lehet szeptember 27-én, 19 órától.

Saeed Armaghani szakmai igazgató összegzése:
„A pécsieké is egy fiatal, ambiciózus csapat, hasonlóan a miénkhez. Ugyanakkor az ő keretükben több olyan játékos is szerepel, akik naponta edzenek az A-csoportos PVSK-val, és játszanak is az első osztályban, több percet is kapnak ott. Nekünk az volt a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ez végül nem sikerült, leginkább azért, mert nem tudtuk megfogni úgy a játékukat és legerősebb játékosukat, ahogy terveztük. Pedig készültünk rá. A meccs alakulására rányomta a bélyegét, hogy már az elején elmentek a pécsiek, és tudták tartani a lendületüket végig. Attól függetlenül, hogy a harmadik negyed végén egál volt, majd vezettünk is egy-két ponttal, igazából ők irányították a játékot, mi futottunk utánuk. Nagyon az út elején vagyunk, a fontos az, hogy a játékosaink folyamatosan szokják a meccsszituációkat, a légkört. Bízom benne, hogy egyre jobb és jobb lesz az összkép.”

D.S.


Hirdetések