Dobos Sándor, 2017.09.21. | Jégkorong

A Vasas SC juniorcsapata 3-1-es előny után kapott ki hazai jégen a Debrecentől, ezzel már nem hibátlan a mérlege.

Erste Bank Young Stars League (egyben U20-as bajnoki mérkőzés):

Vasas SC–Debreceni Hokiklub 4-6 (3-1, 1-3, 0-2)
Gólszerzők:
Bálint (9.), Bálint (15.), Csiki (17.), Faragó R. (35.), illetve Filep (17.), Salló (21.), Márton (32.), Darabos (36.), Szokolov (54.), Márton (60.)

„A srácoknak most rá kellett jönnie, hogy a bajnokság nem csak a Fehérvárból és a MAC-ból áll” – summázta a csütörtöki bajnoki mérkőzést Ladányi Balázs vezetőedző.

Ezt a tényt egy 6-4-es vereség formájában tapasztalta meg a csapat, a korábban idegenben 4-0-ra legyőzött Debrecen vitte el a három pontot a Vasas Jégcentrumból, és ez a vereség több szempontból is fájó. Leginkább azért, mert a legutóbbi, miskolci győzelem után nem sikerült javulni a koncentrálásban, ez pedig most teljes mértékben megbosszulta magát.

Pedig igen jól indult a meccs, hiszen viszonylag korán megszerezte a vezetést csapatunk Bálint Tamás révén, és a szezon előtt érkezett játékos hat perccel később duplázni tudott (2-0). S bár a jól játszó Filep Zsombor szépített, Csiki Attila nagy gólja után 3-1-gyel következhetett az első szünet.

Lehetett volna 4-1 is, mert Kováts Máté lövése után egy paraszthajszállal hamarabb állt meg a korong, mint a gólvonal túlsó vége, így hiába örült csapatunk, a videózás után nem adták meg a gólt. Aztán 4-1 helyett 3-2-re módosult az állás, merthogy a második harmad elején azonnal kihagyott a figyelem, a Debrecen 10 másodperc alatt gólt szerzett Salló Barna révén.

A vendégek nagyon belelkesültek, és szó mi szó, a második harmadban nagyon jól játszottak, többször is beszorult csapatunk, ezzel együtt 3-3 után emberhátrányból is sikerült betalálni Faragó Richárd révén. De hogy csütörtökön mennyire kihagyott a koncentráció, azt jól jelzi az a tény, hogy az ismételt vezetés sem tartott sokáig, Darabos Krisztofer rögvest egyenlíteni tudott.

Igen kemény utolsó harmad várt tehát a csapatra, izgalmas, egyben feszült 20 perc következett, amelynek során a Debrecen büntetett, míg a mieinknek három-négy ziccere is kimaradt. Zárásként még egy üreskapus gólt is kaptunk, a vége 6-4-es vendéggyőzelem.

A Vasas SC első vereségét szenvedte el a bajnoki szezonban, ráadásul ez a találkozó mind az osztrák, mind a magyar bajnokságba beleszámít.  

Ladányi Balázs vezetőedző természetesen nem örült annak, ahogyan alakult és ahogyan végződött a találkozó:

„Ugyanaz történt, mint Miskolcon, csak a Debrecen annyival jobb csapat, hogy kihasználta a figyelmetlenségeinket, és a harmadik harmadban négy lövéséből két gólt szerzett. Sajnos, visszatérő jelenség, hogy a játékosok nem koncentrálnak eléggé, most egy remélhetőleg időben jött pofon után el kell gondolkodni a fiúknak, és annak szellemében folytatni a melót. Ha egy gyengébbnek gondolt csapat ellen 60 percig maximálisan koncentrál egy másik, akkor olyan eredmény születhet, mint a Fehérvári Titánok elleni kupameccsünkön. Ha ma mi is úgy álltunk volna hozzá, ahogy akkor a fehérváriak, akkor megnyerhettük volna a meccset” – összegzett Ladányi Balázs.

A Vasas legközelebb vasárnap 12:10-től a KMH otthonában játszik bajnoki mérkőzést, majd szerdán szintén a KMH-val, de már a felnőtt csapattal vív kupamérkőzést.

D.S.


Hirdetések