Dobos Sándor, 2017.09.17. | Jégkorong

A MAC Budapest után a DVTK otthonából is elhozta a három pontot a Vasas juniorcsapata.

U20-as bajnokság:

DVTK Jegesmedvék–Vasas SC 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)
Gólszerzők:
Pós (29.), illetve Oroszi (5.), Faragó R. (11.), Farkas B. (44.)

Fontos mérkőzést nyert meg csütörtökön a Tüskecsarnokban a Vasas SC, hiszen a MAC juniorcsapatát sikerült 4-2-re legyőzni (kétszeri hátrány után), ezzel a tavalyi elveszített bajnoki döntőért valamelyest visszavágtak a fiúk.

Eddig hibátlan a bajnoki szezon, hiszen az osztrák bajnokságban a MAC-on kívül az UTE és a Debrecen ellen is sikerült nyerni, egyedül a Magyar Kupa-vereség rondít bele a képbe, de ezt a félmondatot gyorsan vissza is szívjuk, hiszen annak a sorozatnak a jelentősége nem az eredményekben rejlik.

Oroszi Álmos már az 5. percben megszerezte a vezetést aztán vasárnap délután Miskolcon. A DVTK eddig egy mérkőzést játszott, ott 6-1-re kikapott a Fehérvártól, hazai pályán egyébként. Mondhattuk tehát, hogy a Vasas az esélyese a mérkőzésnek.

Faragó Richárd lőtte a másodikat, ő még csütörtökön mesélte, mennyire örült, hogy a MAC-nak betalált, és nem csak azért, mert korábbi csapatának lőtt gólt, hanem azért is, mert ilyen hamar sikerült meglőni első szezonbeli gólját. Hát, tessék, itt volt a második.

Betalált aztán Farkas Botond is, a 16 éves első éves ifista 2-1-es állásnál szerzett fontos gólt.

A kapuralövések tekintetében egyébként igen kiegyenlített volt a meccs, figyelni kellett tehát a védelemnek. Figyelt is, a vége 3-1-es siker, maradt hibátlan a Vasas SC.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

"Úgy érzem, sokkal magabiztosabban kellett volna nyernünk a mérkőzést, az eredmény nem feltétlenül reális, de az biztos, hogy a jobb csapat győzött. Az első harmad jól sikerült, azután viszont nem pörögtünk olyan magas hőfokon, ami ahhoz szükséges, hogy egy ilyen győzelem magabiztos legyen. Szeretnénk magunk mögött tudni ezt a meccset, de örülünk annak, hogy mindhárom pontot elhoztuk Miskolcról."

Oroszi Álmos így összegzett a mérkőzés után:

"Jól kezdtük a mérkőzést, azonban a kétgólos előnnyel megelégedtünk, és megadtuk az esélyt a Miskolcnak a második harmadban. Ezt ki is használták és felzárkóztak egy gólra. A harmadik harmadban egy emberelőnyos találattal megint elmentünk két góllal, és ezt meg is őriztük. Sok helyzetünk volt, amiből keveset értékesítettünk, és így a végén is szoros maradt a mérkőzés. Levontuk a következtetéseket és készülünk a Debrecen elleni mérkőzésre."

D.S.


Hirdetések