Dobos Sándor, 2017.09.17. | Vízilabda

A VasasPlaket csapata a zárónapon legyőzte a Szentest, és jól zárta a felkészülési tornát.

Ahogyan arról beszámoltunk, a nyitónapon a Honvéd elleni 11-10-es sikerrel indította csapatunk a hagyományos debreceni HBZ Kupát, ezt követte a helyiek elleni 14-13-as vereség.

Kissé újjáalakuló együttesünk, amelyben Miklós Levente és Sélley-Rauscher Domonkos révén új játékosaink is bemutatkoztak a hétvégén, a zárónapon a még inkább megújuló Szentessel meccselt, és a kiváló negyedik negyednek köszönhetően le is győzte ellenfelét.

Fotók: Nagy Anita

A siker azt jelentette, hogy a Honvédot legyőző debreceniek otthon tartották a kupát, de a második helyre jó volt csapatunk. Ráadásul a torna gólkirályi címe is a Vasas játékosé lett, merthogy a Debrecen és a Honvéd ellen 3-3, míg a Szentes ellen 2 gólt szerző Burián Gergely nyolc góljánál többet egyik játékos sem szerzett a hétvégén.

A következő héten már éles meccseken kell bizonyítani, hiszen szeptember 23-án és 24-én rendezik a BENU Magyar Kupa selejtezőit, a mieink Szolnokon a Dózsa, az UVSE és a KSI ellen játszanak, az első két hely jelent majd továbbjutást.

"Ilyenkor az eredmény nem igazán fontos, sokkal inkább a játék képe. Úgy érzem, voltak biztató jelek, amik optimizmussal töltik el az edzőt is, de azért vannak még hiányosságok, amiket orvosolni kell. Hasznos torna volt, azonos képességű csapatok részvételével. Azok a csapatok, akik egy csoportban vannak egymással a bajnokságban, érthetően egy kicsit titkolóztak, nem mindent mutattak meg magukból, de ez természetes. Ami az új játékosokat illeti, voltak nagyon szép pillanataiak és megoldásaik, de érthetően még nem ismerik teljesen azt a szisztémát, ami mentén haladunk. Lesz idejük megismerni a következő időszakban. Remélem, a Magyar Kupa-selejtező és a Kaposvár, valamint a Debrecen elleni első két bajnoki mérkőzés után is pozitívan tudok majd nyilatkozni. Ebben az időszakban még számítanak azok az apróságok, amik esetleg nehezítik a felkészülést. Rövidebb is volt ez az időszak, az uszodakérdés sem volt egyértelmű, de ettől függetlenül ebből a helyzetből kell a maximumot kihoznunk" - összegzett Földi László vezetőedző.

Eredmények – HBZ Kupa, 2. játéknap.

Metalcom-Szentes–VasasPlaket 5-9 (2-1, 2-3, 1-1, 0-4)

Vasas: Tihanyi – Bencz, Miklós L., Makszim, Bóbis, Babay, Sélley-Rauscher, Simon H., Hőna, Burián, Takács, Marnitz G., Steinmetz Á., Jónás (kapus). Vezetőedző: Földi László

A Vasas gólszerzői: Burián 2, Miklós 2, Marnitz G. 2, Sélley-Rauscher, Simon H., Hőna

Gól/emberelőny: 1/7, illetve 5/11
Ötméteresek: 1/1, illetve -

További eredmény:

Debreceni VSE–RacioNet-Honvéd 12-9

A végeredmény:

1. Debreceni VSE 9 pont
2. VasasPlaket 6 pont
3. Metalcom-Szentes 3 pont
4. RacioNet-Honvéd 0 pont

A torna legjobb játékosa: Lukas Durik (DVSE)
A torna legjobb kapusa: Lévai Márton (DVSE)
A torna legjobb debreceni ifjúsági korú játékosa: Macsi Patrik
A torna gólkirálya: Burián Gergely (VasasPlaket) 8 góllal

Emlékeztető, 1. játéknap:

RacioNet-Honvéd–VasasPlaket 10-11 (2-1, 3-2, 3-4, 2-4)

Vasas: Jónás – Bencz, Miklós L., Péter L., Bóbis M., Babay, Sélley-Rauscher, Simon H., Hőna, Burián, Takács, Marnitz G., Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László

A Vasas gólszerzői: Burián 3, Bencz, Bóbis, Babay, Sélley-Rauscher, Takács, Marnitz G., Steinmetz Á.

Gól/emberelőny: 5/13, illetve 5/11
Ötméteresek: 0/1, illetve 2/2
Kipontozódott a Vasasból: Hőna, Burián

Debreceni VSE–VasasPlaket 14-13 (3-4, 4-2, 5-5, 2-2)

Vasas: Tihanyi – Bencz, Miklós L., Makszim, Bóbis, Babay, Sélley-Rauscher, Simon H., Hőna, Burián, Takács, Marnitz G., Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László

A Vasas gólszerzői: Bóbis 3, Babay 3, Burián 3, Bencz, Miklós L., Takács, Marnitz G.

Gól/emberelőny: 8/12, illetve 6/10
Ötméteresek: 0/1, illetve 2/2
Kipontozódott a Vasasból: Makszim, Hőna

Debreceni VSE–Metalcom-Szentes 11-10
RacioNet-Honvéd–Metalcom-Szentes 10-13

D.S.


Hirdetések