Jenkei András, 2017.09.17. | Torna

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Szombathelyen a sportág challenge világkupa sorozatának aktuális eseményét, amelyen ott volt a Vasas versenyzője Kardos Botond is.

Egy héttel az egyéni összetett bajnoki cím megszerzése után újabb kihívás várt tehetséges tornászunkra. Az előzetes elvárás saját maga, valamint edzője részéről is az volt, hogy egy gyakorlatot közel hibátlanul tudjon bemutatni, és ezt leginkább talajon szerettek volna megvalósítani. Végül a jó produkció korláton és nyújton sikerült, a kvalifikáció során mindkét szeren tizedikként végzett, ami a fináléhoz ugyan éppen nem volt elég, de elégedetten nyugtázhatták  a teljesítményt. Talajon – ahol a szerenkénti országos bajnokságon aranyérmes lett – viszont becsúszott egy rontás, és ezután már nem lehetett igazán a jó helyezésben reménykedni.


Kardos Botond és Reszeli Péter   (fotó: Doba István - archív)

Reszeli Péter, Kardos Botond edzője:
- Alapvetően jó érzésekkel nyugtázom Botond szombathelyi produkcióját. Ez a verseny tovább erősített abban, hogy jó úton járunk.
Korláton és nyújton hibátlan gyakorlatokat mutatott be, talajon rontott ugyan, de egy olyan elemkombinációban, amellyel az egész mezőnyben ő próbálkozott egyedül, pedig itt volt a román Marian Dragulescu is, aki a tavaszi kolozsvári Eb-n ezen a szeren aranyat nyert, és amúgy a tornasport emblematikus alakja.
Botond egy ugrás végén fenékre ült, de nem zavarta meg a hiba, a gyakorlat második felét szépen végigdolgozta. Persze a rontás miatt ez a pontokban nem mutatkozott meg, én viszont látom, hogy folyamatosan fejlődik, és bízom abban, hogy a világbajnokságon sikerül hiba nélkül végig vinnie a gyakorlatát.
Ismerjük a vb forgatókönyvét, ennek szellemében végezzük az utazásig hátralévő másfél hétben az edzéseket. Szerencsés a beosztásunk is, a harmadik csoportba sorolták válogatottunkat a kínaiakkal, japánokkal, oroszokkal együtt. Botondra mindig is jó hatással volt ha klasszis tornászok dolgoztak körülette, most ebben nem lesz hiány, remélem ez feldobja majd őt.


Hirdetések