Dobos Sándor, 2017.09.14. | Jégkorong

A MAC Budapest elleni 4-2-es siker három pontot ért az osztrák és a magyar bajnokságban.

EBYSL, 3. forduló (egyben magyar bajnoki mérkőzés):

MAC Budapest–Vasas SC 2-4 (0-0, 2-1, 0-3)
Gólszerzők:
Kőrösi (23.), Fejes (27.), illetve Faragó (27.), Csiki (45.), Oroszi Á. (55.), Czakó (60.)

Fontos meccs várt a Vasas SC U20-as együttesére csütörtökön, hiszen a MAC elleni derbi mind az osztrák, mind a magyar bajnokságban „hatpontos” találkozónak számít – azaz igazi rangadónak. S ne feledjük, az előző szezon bajnoki döntőjében éppen a kékekkel találkoztunk, s maradtunk végül alul, a presztízst tekintve sem volt utolsó, ki örülhet a végén.

A mieink két nappal ezelőtt a Fehérvári Titánok ellen a Magyar Kupában is bemutatkoztak, a 13-0-s vendégsiker után pedig kellett egy újbóli sikerélmény, függetlenül attól, hogy a kupában nem az eredmény az elsődleges szempont, sokkal inkább a rutinszerzés és szintfelmérés.

Ez a sikerélmény aztán meg is érkezett, méghozzá minőségi csapatmunka által kiharcolt győzelemmel. A MAC kétszer is vezetést szerzett a mérkőzésen egy 0-0-s első harmadot követően, de mindkétszer sikerült kiegyenlíteni. Előbb a MAC-ból a Vasasba igazoló Faragó Richárd révén, majd Csiki Attila bombagóljának köszönhetően – már a harmadik harmadban.

A záró húsz percben igazán profin játszott a Vasas, az igyekezet pedig eredményre vezetett, Oroszi Álmos 5 perccel a vége előtt megszerezte a vezetést, és bár a végén nagyon nyomott a MAC, egy üres kapus góllal Czakó Barna is betalált (csak hogy harmadik bajnokiján is eredményes legyen sorozatban).

A vége 4-2, hibátlan a Vasas SC a bajnokságban, az EBYSL B csoportjában csak a cseh Znojmo mondhatja ezt el magáról.

Ladányi Balázs vezetőedző érthetően elégedett volt a győzelmet követően, egyben az egész csapatot megdicsérte:

„Egész végig úgy éreztem, és a srácok is, hogy ha azt játsszuk, amit elterveztünk, akkor jobbak vagyunk. Voltak periódusok, amikor ez nem feltétlenül látszott, de voltak olyan szakaszok, amikor nagyon is. De ez természetes, egyszer fent, egyszer lent, minden mérkőzés egy hullámvasút. Úgy láttam, hogy a harmadik harmadban a srácok mindent egy lapra feltéve jöttek ki, és olyan játékot nyújtottak, mint amit az elmúlt másfél hónapban még nem. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, ami fontos pillanatnyi visszaigazolás, jó úton járunk. Kiemelhetnék játékosokat, de ez nagyon hosszú lista lenne, ezt a sikert tényleg a csapat érte el, mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez.”

Garbacz Máté, a csapat kapusa mosolyogva összegzett az öltözőben a mérkőzés után:

„Megdolgoztunk ezért a győzelemért, igazi munkás siker volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra. A védelem jól dolgozott, mert minden lövést láttam. Sokat elmond a csapatról, hogy fordítani tudtunk, jót tesz ez a lelkünknek is, hiszen sikerült visszavágni a MAC-nak a tavalyi döntőért, és a kupameccs után is jól jött ez a győzelem. Mindenki odatette magát a csapatból, Fari és Botika pedig különösen nagyot játszott.”

Fari, azaz Faragó Richárd tavaly tehát még a MAC-ban szerepelt, nagy akarattal küzdötte végig a meccset, és góllal is jelentkezett.

„Ez egy presztízsmeccs volt a számomra is, és nagyon örülök, hogy jól sikerült és nyerni tudtunk. Annak meg különösen, hogy megszereztem a szezonban az első gólomat. Nekem ez mindig később szokott eljönni, tavaly januárban lőttem az elsőt, jó érzés, hogy most ilyen hamar áttört ez a gát. Ez a siker nagyon jó jel, a bajnoki cím megszerzése a célunk. Benne volt a lábakban a keddi kupameccs, de úgy vélem, hogy nagyon akartunk, le a kalappal a csapat előtt, csak megerősödött bennem, hogy jól döntöttem, hogy váltottam” – foglalta össze érzéseit „Fari”.

Botika, azaz az első éves ifistaként a juniorcsapatban szereplő Farkas Botond sem maradhat ki a megszólalók közül, ugyanis 16 éves kora ellenére nagyszerűen játszott a mérkőzésen.

„Az elején egy kicsit fáradtan kezdtük a meccset szerintem, de aztán a második harmad felétől már jobban játszottunk. Próbáltam a maximumot nyújtani, örülök, hogy úgy látják, jól ment, és annak is örülök, hogy a junioroknál játszhatok. Az elején egy kicsit furcsa volt az iram, sokkal gyorsabb a játék, pontosabbak és erősebbek a passzok is, de itt biztosan sokat fejlődhetek még” – mondta a győzelmet követően Farkas Botond.

Csapatunk legközelebb a DVTK Jegesmedvék ellen játszik idegenben, méghozzá szeptember 19-én, kedden.

D.S.


Hirdetések