Dobos Sándor, 2017.09.14. | Vízilabda

A Vasas SC OB I/B-s és ifjúsági kerete a horvátországi edzőtáborban többször megmérkőzik a Primorje felnőtt csapatával is.

A hét elején Horvátországba utazott a Plézer János által irányított ifjúsági csapatunk, amely egyben az OB I/B-ben is szerepel majd a következő szezonban. Egy olyan vízilabdázó tagja a másodosztályú keretnek, aki az elmúlt szezonban kiöregedett az ifi mezőnyből, ő Fazekas Gergő, rá is természetesen számít a szakember, aki elégedetten adott helyzetjelentést Rijekából.

„Nagyon jól érezzük magunkat, kiváló körülmények között készülhetünk, nagyon hasznosak az itt töltött napok. Tizenheten vagyunk, és olyan szerencsés helyzet állt elő, hogy folyamatosan játszhatunk edzőmérkőzéseket a Primorje Rijeka felnőtt csapatával. Ez még akkor is óriási lehetőség és jó erőfelmérő, hogy meggyengült a keretük” – fogalmazott Plézer János.

A fiatalok délelőttönként edzenek, este pedig meccset játszanak a Rijekával, és vezetőedzőnk tájékoztatása szerint az első, hétfői mérkőzésen sikerült is meglepni az ellenfelet.

„Nem valószínű, hogy számítottak arra, hogy komolyan vesszük a gyakorlást, utána valószínű elbeszélgettek a játékosokkal. Bizakodó vagyok az OB I/B-s szezon előtt, hiszen a jelenlegi állomány a bő felnőtt keret néhány játékosával kiegészül majd, bízom benne, hogy ütőképes csapatunk lehet. Azért is vagyok optimista, mert a tavalyi szezonhoz képest időarányosan most jobban állunk, több mindent lefixáltunk már, mint egy éve. Az alapcélunk az, hogy ha már kiharcoltuk az OB I/B-s tagságot, akkor biztosan maradjunk is bent. Az erőviszonyokat még nem lehet látni, de pár forduló után kiderül, ki mire lehet képes. Nekünk minden ellenfél új lesz, azt szeretnénk, ha senki ne menjen biztosra ellenünk” – összegzett a másodosztályú és az ifjúsági keretünk vezetőedzője.

A Vasas fiataljai szombaton utaznak haza Budapestre. Akkor felnőtt keretünk már Debrecenben ugrik vízbe a hagyományos HBZ Kupán.

D.S.


Hirdetések