Dobos Sándor, 2017.09.12. | Jégkorong

A Fehérvár komolyan vette a keddi kupameccset, így az a lehető leghasznosabb volt a Vasas SC számára.

Magyar Kupa-selejtező, 1. játéknap:

Vasas SC–Fehérvári Titánok 0-13 (0-4, 0-6, 0-3)
Gólszerzők:
Vizi (1.), Kiss P. (5.), Shoenmakers (10.), Szabó B. (18.), Ainsworth (24.), Prácser (28.), Imre (35.), Hamvai (35.), Mazzag (38.), Prácser (38.), Shoenmakers (41.), Láday (56.), Kiss P. (59.)

Nyilvánvalóan nem lehet kellemes 13-0-ra kikapni, bármilyen találkozóról is legyen szó, de a keddi, Fehérvári Titánok elleni Magyar Kupa-selejtezőn valóban nem az eredmény volt az elsődleges – és ez így lesz majd a további hat kupatalálkozón is. Ezt a tételt a vereség után közvetlenül még nem, de a meccs utáni rövid edzői értékelés és zuhany után már elhitték és megértették a játékosok, a szakvezetéstől vett búcsú alkalmával pedig már a fejüket is felemelték a srácok.

„Próbálhatjuk elmagyarázni a fiúknak, mekkora a sebességkülönbség a felnőtt és a junior korosztály között, felhívhatjuk a figyelmüket arra, hogy gyorsabb passzokra, gyorsabb döntésekre van szükség, de addig, amíg nem a saját bőrükön tapasztalják meg ezt, addig nem sokat érnek ezek az intelmek” – fogalmazott a meccs után Revák Zoltán, U20-as csapatunk másodedzője.

„Az első harmad egyértelműen a Fehérváré volt, a másodikban volt nagyjából 6 perc, amikor felvettük a ritmust, a harmadikban pedig minimum 10-12 ilyen perc volt, amire büszkének kell lenni. Az ellenfél játékosai 3-4 éve ebben a ritmusban készülnek, és ez óriási előnyt jelent. Nekünk ebből a 16-18 percből kell táplálkozni, és abból, hogy a végén igenis ütköztek a srácok, odamentek, odatették magukat. Talán az elején egy kicsit túlságosan tisztelték az ellenfelet, de aztán megvoltak a helyzetek is. Egy-két srác lógatta az orrát a meccs után, de nem azért, mert neheztelnénk rájuk, inkább azért, mert önmagukkal szemben nem elégedettek, és ez egy szerencsés hozzáállás. Nehéz úgy egy juniorcsapatban játszani, ha a klubnak nincs felnőtt csapata, de a srácok most is láthatták, hova akarnak eljutni. Ez a hét meccs borzasztóan hasznos lesz ennek a keretnek” – tette hozzá a szakember.

„Szerencsére a Fehérvár megtisztelt bennünket azzal, hogy végig komolyan vette a mérkőzést, ez fontos volt, hiszen így látjuk, miben kell szintet lépni a következő időszakban. Az eredményt a helyén kell kezelni, pontosan ezért neveztünk a Magyar Kupába” – támasztotta alá a döntés helyességét Ladányi Balázs vezetőedző. „A srácok megtapasztalják, mi az a különbség, amit át kell hidalni ahhoz, hogy valaki a felnőtt keretben és bajnokságban szerepeljen. Partner volt a Fehérvár, végig 100 százalékosan koncentrált, nem aláztak meg minket, az eredmény ellenére sem. A ma elkövetett hibáink megvannak a juniorbajnokságban is, csak ott nem büntetik meg ennyire.

Ez a hét kupamérkőzés nagyban szolgálja a távolabbi törekvéseinket, már ami a felnőtt csapat indítását illeti. Ma a fiúk érezték, hogy kapkodni kell a kezeket, lábakat, gyorsabban kell játszani, remélem, hogy ez pozitívan hat majd rájuk, és a MAC elleni csütörtöki juniorbajnokin hozni tudják majd ezt a tempót. A Fehérvár négy sorral érkezett, biztos vagyok benne, hogy a húsz játékos mindegyikének van egy álma, bekerülni az EBEL-csapatba. Ahhoz, hogy ezt az álmot elérjék, egy másodpercre sem lehet kihagyni, végig maximális hajtásra és koncentrációra van szükség, így is álltak a meccshez. Nekünk, a mi játékosainknak is vannak álmai, mi is szintet akarunk lépni, ők is feljebb lépnének, ugyanerre a mentalitásra van szükség ehhez” – mondta Ladányi Balázs.

A keddi mérkőzés egyébként a teljes idei Magyar Kupa-selejtező nyitánya volt, a többiek szerdán játsszák az első kört. A mieink legközelebb csütörtökön vívnak bajnokit, a MAC otthonában, míg a kupában szeptember 27-én lesz majd jelenése a srácoknak, akkor a Hokiklub Budapest ellen.

A Vasas SC további kupamérkőzései:

Szeptember 27.: Hokiklub Budapest-Vasas SC
Október 25.: Vasas SC-DVTK Jegesmedvék
November 1.: Vasas SC-UTE
November 22.: Ferencváros-Vasas SC
November 29.: Vasas SC-MAC
December 20.: Dunaújvárosi Acélbikák-Vasas SC

D.S.


Hirdetések