2007.11.13. | Ökölvívás
Darmos József kiválóan szerepelt Chicagóban a 14. amatőr ökölvívó-világbajnokságon. Három ellenfélen túljutva, a legjobb négy közé jutásért zajló mérkőzésen esett ki.

A Vasas 22 éves ökölvívójának életében jelenleg a boksz áll az első helyen. Az edzőtáborok, mérkőzések melletti kevés szabadidejét is kedvenc sportága tölti ki, hiszen a Testnevelési Egyetem szakedzői szakán végzi tanulmányait.



Milyen tervekkel utaztál ki a VB-re, mennyire vagy elégedett a szerepléseddel?

- Éremre számítottam, ami majdnem össze is jött. Ilyenformán van bennem némi csalódottság, hogy nem sikerült dobogóra állnom, az viszont elégedettséggel tölt el, hogy három kört sikerült mennem. 

Kik ellen bokszoltál? 
- A legrázósabb meccsem a litván fiú ellen volt az első fordulóban, csak az utolsó menetben tudtam magam javára fordítani az állást. A következő fordulóban könnyebb ellenfél jutott, majd a svéd színekben induló, fekete bőrű, Babacar Kamara megint nehéz dió volt, ellene szintén a hajrában kerekedtem felül.
Egy kínai versenyző ellen kellett bunyóznom a negyeddöntőben, ez annak fényében, hogy következő nyáron Pekingben rendezik az olimpiát, nem sok jót ígért. Pontozásos sportágban az ilyen dolgok sajnos nem elhanyagolható tényezők, úgy érzem, hogy eleve hátrányból indultam. Bár a pontarány mást mutat, az edzők, meg én is úgy éreztem, hogy szoros meccs volt, valósan csak 2-3 ponttal volt jobb nálam az ellenfelem. Ha kicsit jobb formában bokszolok akár nyerhettem volna én is. 

Mennyire zavart a sérülésed?
- Haza térve, meglepve olvastam azokat a beszámolókat, melyekben arról írtak, hogy el volt törve az orrom. Szerencsére erről nem volt szó, meg voltam kicsit fázva és emiatt eredt el az orrom vére. 

Az elődöntőbe jutás pekingi repülőjegyet jelentett volna, milyen esélyt látsz a kijutásra így, hogy kvalifikációs versenyeken kell azt kiharcolni?
- Jövő tavasszal Pescarában és Athénben lesz két olimpiai selejtező. Mindkét versenyen a két döntőbe jutott versenyző szerez jogot az olimpián történő indulásra. Azt gondolom van sanszom, bízok magamban. Legnagyobb ellenfeleim a belorusz, német, horvát és ukrán színeket képviselő bunyósok lesznek. 

Hogyan tetszett Amerika?
- Most voltam először a tengerentúlon, jó dolgunk volt, mindenki nagyon kedvesen viselkedett velünk.

Profi boksz?
- Ezzel nem foglalkozom, fiatal vagyok még hozzá, a legfontosabb számomra most az, hogy kijussak az olimpiára.

ja                      

 


Hirdetések