2017.09.07. | Vízilabda

Simon Henrik a 2018-19-es szezon végéig toldotta meg szerződését a VasasPlakettel. Meg is indokolta döntését.

Bár a 2017-18-as bajnokság még nem kezdődött el, örömteli hírünk már a következő szezonnal kapcsolatban is van: Simon Henrik meghosszabbította szerződését klubunkkal, így jövőre is a Vasasban pólózik.

A legutóbb a belgrádi junior világbajnokságon is szereplő, ott végül negyedik helyet szerző, 20. születésnapját novemberben ünneplő játékosunk azt mondja, alaposan megfontolta döntését.

„Már a tavalyi szezon végén volt arról szó, hogy hosszabbítok, de a válogatott felkészülési időszaka miatt kicsit elhúzódott ez a folyamat. Azóta átgondoltam, megfontoltam a dolgot, és úgy érzem, a fejlődésemnek az tesz a legjobbat, ha maradok a Vasasban. Nagyon jól érzem itt magam, ezért is döntöttem így” – fogalmazott Simon Henrik.

„Elsősorban az idősebb játékosok véleményét kértem ki, de egyéni döntés volt a részemről a szerződés-hosszabbítás, örülök, hogy így határoztam. Nyilván az is egy döntő érv volt, hogy a jövőben több játéklehetőséget kapok majd, ilyen fiatalon ez nagyon fontos” – tette hozzá.

A válogatottban lezárult (legalábbis egyelőre) egy szakasz, hiszen ez volt a korosztály utolsó világversenye:

„Nagy motivációt jelentett mindig is a korosztályos válogatottban játszani, és képviselni a magyar nemzeti színeket. Sokat is tanultam ez idő alatt, megtapasztalhattam a nemzetközi porond sajátosságait, a játékvezetést, és hát a legjobb magyar játékosokkal szerepelhettem együtt. Barátságok kötődtek, boldogan tekintek vissza erre az időszakra”.

A több játéklehetőség már csak azért is bizonyos, mert dr. Steinmetz Ádám, csapatunk meghatározó centere a jövőben inkább a civil életre koncentrál.

„Nagyon nagy kihívás lesz előtérbe kerülni, a magyar a világ legerősebb bajnoksága, tele szerb, montenegrói válogatottal. De így tudok tovább fejlődni, a szakmai háttér a Vasasban a rendelkezésre áll, kellően kemények az edzések is, szóval várom az előttem álló feladatokat” – összegzett Simon Henrik.

„Nagyon örülünk Henrik döntésének, bízunk benne, hogy az általunk támasztott elvárásoknak ugyanúgy megfelel, mint a saját magának felállított elvárásoknak. Nagyon fontos szerep hárul majd rá, nem titok, hogy több lehetőséget kap majd a csapatban, amire szorgalmával rá is szolgált egyébként. Fejlődnie kell, a Vasasban meglesz erre a lehetősége. Abban bízunk, hogy sokat segít majd a csapatnak a jövőben” – ezt már Földi László vezetőedző mondta a szerződés-hosszabbítás apropóján.

A VasasPlaket első idei megméretése a szeptember 23-24-i szolnoki Magyar Kupa-selejtező lesz, aztán október 4-én indul az OB I.

„A Magyar Kupában szeretnénk továbbjutni a nyolc közé, a bajnokságban pedig ugyanez a cél. Nem lesz egyszerű, hiszen sok azonos képességű csapat van a mezőnyben, de mindenképp a felsőház a célunk” – mondta az idei tervekről Simon Henrik, aki örül annak, hogy a Komjádi-uszodában játssza majd hazai mérkőzéseit a csapat a következő szezonban.

D.S.


Hirdetések